KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

A kávékészítés különféle módozatai

A történelem során többféle kávékészítési módszer alakult ki.  A legelterjedtebbek a török kávé, a mokka, a szűrt kávé és a presszókávé, amelyet a XX. század első harmadában kísérleteztek ki Olaszországban...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Riminiben elkezdődött a Barista Világbajnokság

Melbourne után itt a folytatás. Hazánkat négy versenyző képviseli: Sára Kata - Ibrik, Nagy Krisztián "Bruce" - Barista, Boross Gergely - Brewers, és Szalczer Péter - AeroPress kategóriában.

Reméljük, hogy minden versenyző a legjobb formáját tudja hozni a versenyeken, amiben segítségükre lehet a számos barát, szimpatizáns, és kávé szerető, aki a helyszín közelségére tekintettel kiutazott Riminibe, hogy személyesen is buzdítsa, és szurkoljon a versenyzőknek.

Azoknak sem kell szomorkodni akik itthon maradtak, mert az eseménynek folyamatos online közvetítése van (szokás szerint), ahol nyomon lehet követni a versenyzőket. Élő közvetítés - kattint ide!

A Kávékorzó folyamatosan beszámol a történtekről, kövessetek bennünket!
Hajrá MAGYAROK!!!!