KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Automata kávéfőzők

Több
6 éve 6 hónapja #8203 Írta: xelhua
xelhua válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok!

Automata kávégépet szeretnék vásárolni 100k körüli értékben otthoni használatra, amivel lehet őrölt és szemes kávét is főzni.
Milyen típusokat ajánlanátok?

Köszi szépen előre is! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 6 hónapja #8204 Írta: sammy10
sammy10 válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Van baj ,próbáltam mindent lefotózni,
-a felső kereszttartó eltört
-a fehér idomról letört a csatlakozó
-a házból kitörtek a rugót ellentartó részek
-és az egyik rugó is darabokra tört,egyenlőre nem is találtam meg minden részét.
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 6 hónapja #8205 Írta: csabi710
csabi710 válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Valószínűleg a rugótörés miatt befeszült a dugattyú....
2 db rugót, a fehér alkatrészt és a rugó támasztót is találtam, de felső kereszttartó nekem sincs.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 6 hónapja - 6 éve 6 hónapja #8206 Írta: attila.kovács
attila.kovács válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok!
Automata kávéfőző vásárlással kapcsolatban kérnék Tőletek segítséget. Alapvetően nem igazán vagyok képben a gyártók és a gépek megbízhatóságával, és nem feltétlen tudom hogy lefőtt kávéminőségében mennyire változóak a gépek teljesítményei. Csak azt látom, hogy vannak nagyon drága gépek, és elérhető árúak :)
Nade. Most van egy Saeco Odea Go-m. Használtan vettem, de tökéletes állapotban, mivel szervizestől szereztem (albaespressotól). Azóta már cseréltem benne tömítést, kifolyó szelepet (asszem ez a neve), szétszedtem a darálót mert megszorult. Most számomra megoldhatatlan hibával már szervizeltetem, mert nem tudni pontosan mi a baja. Ettől függetlenül szeretem, mert finom kávé főzhető vele, és örülök, hogy a kisebb-nagyobb bajait meg tudom oldani. Viszont érzem, hogy már öregecske a gép Ezért gondolkozok váltáson, bár nem most rögtön, csak próbálok tervezetten gyűjtögetni.
Szerintetek milyen márkát, és esetleg milyen típust lenne érdemes venni? Újonnan esélytelen gépet vennem, úgyhogy a használtakban gondolkozom. Mondjuk olyan fél-1 éven belül vásárolnék. A napokban nézelődtem, hogy milyen Saeco gépeket kapni használtam, de annyira sok infót nem tudtam meg a legfőbb dologról, a lefőtt kávé minőségéről és a gép megbízhatóságáról. Ezeket a típusokat néztem:
Saeco Xelsis, Saeco Energica, Saeco Exprelia, Saeco Intelia, Saeco Intelia Evo, Saeco Minuto. Most nemrég találtam még Gaggia Titanium-ot is, ez egészen tetszik, de nem ismerem.
Kávéivási szokásaimról annyit, hogy reggelente iszok egy rövid vagy hosszú kávét, mivel napközben dolgozok. Ha itthon vagyok akkor gyakran megiszok még egyet. Néha szoktam lattét vagy cappuccinot is inni. Barátnőm szokott még inni lattét hétvégente. Ha jönnek ismerősök, akkor hirtelen lefő több adag, ilyenkor sokszor valamilyen tejes változatban kérik a kávét. A kávéfajátkat szeretem váltogatni, próbálgatni, de most épp a Pellini kávéat szeretem a leginkább. Ja, és szeretem a jó vastag crema réteget, a reggel egyik legnagyobb élménye tud lenni ennek lekanalazása :D
Ezek alapján tudtok nekem tanácsot adni? Mit lenne érdemes venni? Esetleg más márkát/típust ajánlotok?
Most jutott eszembe, hogy egy dolog fontos még. Lehetőség szerint jó lenne egy egész dekoratív kávéfőző, mivel elég központi helyen van. A konyhapult szélén van, és a lakásnap az egy csomópontja :D
A segítségeteket előre is köszönöm :)
Attila

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 6 hónapja #8207 Írta: juhász.ferenc
juhász.ferenc válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Üdv. Lenne egy kérdésem, van egy Melitta E 957-101-es gépem, ami valamilyen különös oknál fogva nem működik, legalábbis az első 2 lyukon semmi nem jön, se víz, se kávé. Gép Elindít,Gőzölő szelep elfordít-> majd vissza. Kávét darálja, vizet is melegíti,. A gőzölő szelep elfordítása után nyomja azt a kb 1 dl vizet, ami ilyenkor már forró, ezután kávé készítő gomb megnyom, kávét darálja, a lefőző egységbe bele is megy, össze is "préseli " majd a végén kidobja alulra a frissen őrölt kávét a zacc tartóba szárazon, ugyanis víz nem kerül oda már, így a gép elején sem jön semmi.
Mit tudnék ezzel kezdeni? Avagy mi lehet ennek az oka? Megnéztem az elejét, nincs eldugulva. Máshol lenne esetleg? Tisztítóprogram, illetve vízkőmentesítőt is végignyomtam. A lefőző egységet is kitakarítottam, majd ment vissza..de a hiba továbbra is fennáll.
Köszönöm.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
6 éve 6 hónapja #8208 Írta: FrLex82
FrLex82 válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Jó napot!
A leeresztőszelep hibája az ami ilyen tünetet produkál.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: secondbolt
Oldalmegjelenítési idő: 0.603 másodperc