A kávéfőzés ma is valóságos szertartás a török konyhában, rendszerint az a családtag végzi el, akinek a legtöbb érzéke van...
A kávé kóstolása vagy angol nyelven cupping a különböző kávék érzékszervi vizsgálatát jelenti illat, íz, esetleges hibák szempontjából. Akár csak...
A Chemex kávékészítés egy rendkívül egyszerű egyszerű eljárás, amely drip, vagyis csöpögtetős módszeren alapul. Az átlátszó üvegedény felső, szűkülő részébe...
A következő cikkben ismét egy hosszúkávé készítő eszközt, a szifon kávéfőzőt mutatjuk be az olvasóknak. Ezt a régóta alkalmazott eszközt...
Egy újabb nagyszerű kávékészítési eszközt szeretnék bemutatni aminek a neve AeroPress, ezúton is köszönet az Aerobie cégnek a tesztkészülékért. Az...
A hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget...
A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar...
Ezt a kávékészítő kannát sokféleképpen hívják a világ különböző pontjain: cafetiére, press pot, coffee plunger, melior, french pot, stb. Az...
Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és...
Sokan azt hiszik, hogy a hosszú kávé kifejezés nem jelezhet minőséget, ez azonban nem igaz! Az eredeti hosszúkávé őshazája Németország,...
Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban...