KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Hajcsunk TiborMagyarország 5. a nemzetek versengésében!

A hat különböző kategóriában – barista 47. helyezés, cup tasting 31. helyezés, latte art 21. helyezés, good spirit 18. helyezés, brewers cup 6. helyezés, cezve / ibrik 2. helyezés – elért eredmények összesítése alapján „csapatunk” az 5. helyet foglalta el a nemzetek csatájában. A 2011-es évben Bogotában és Maastrichtban megrendezésre került versengéseken csak hat országnak sikerült versenyzőt küldeni minden kategóriában, melyek között volt hazánk is. A vendéglátó Hollandia mellett ebbe a körbe tartozik még Ausztrália, az Egyesült Királyság, Görögország, Törökország és Magyarország. Ezt rendkívüli eredménynek tartom, ami jeles bizonyítéka a hazai kávészektor szereplőinek elhivatottságára.

bogota world barista championship 2011 Magyar zászlóAhhoz, hogy a jövőt ésszerű és teljesíthető tervekkel célozzam meg, elengedhetetlen, hogy az elmúlt időszakot, annak eredményeit, kudarcait, és a rendszer hibáit megvizsgáljam. Mindenekelőtt azonban a legfontosabbal kell kezdenem. Azzal, hogy megköszönjem a szüleim, a családom, a régi és új barátaim, a munkatársaim és az ismerősök, vagy ismeretlenek támogatását, ami nélkül ma sokkal szegényebb lennék. Nyilván nem anyagi értelemben, bár úgy is. A lányok-fiúk (Timi, Ivett, Emese, Zsú, Csabi, Kisvári, Stefán, stb.) akik partizánakcióval igyekeztek előteremteni a szükséges hátteret, és azok is, akik nem kerültek név szerint a felsorolásba, de a maguk módján részt vállaltak, mind nagyon fontosak a számomra! Köszönöm! Bebizonyosodott az is, amit korábban csak titkon reméltem, hogy igen is van olyan cél, és érték, ami mögé ma is felsorakoznak az értékes emberek.

gramm prix latte art verseny versenyzőkA múlt vasárnap ismét összejöttünk az óbudai 8 Gramm kávézóban egy kis szakmai találkozásra, beszélgetése, és nem utolsó sorban a már szokásos latte art verseny ötödik fordulójára.

A májusi forduló elég családiasra sikeredett, a vendégeken kívül összesen hat nevezett versenyző volt jelen. Természetesen nem unatkoztunk, a jó társaság adott volt. A május hónap mintája a tulipán volt, ezúttal espresso csészébe kellett megönteni a motívumot és a most a levelek számában sem volt megkötés. Az alacsony számú résztvevők miatt a kiesők közül vigaszágon visszakerülhetett valaki a versenybe.