KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

bogota world barista championship 2011 Magyar zászlóAhhoz, hogy a jövőt ésszerű és teljesíthető tervekkel célozzam meg, elengedhetetlen, hogy az elmúlt időszakot, annak eredményeit, kudarcait, és a rendszer hibáit megvizsgáljam. Mindenekelőtt azonban a legfontosabbal kell kezdenem. Azzal, hogy megköszönjem a szüleim, a családom, a régi és új barátaim, a munkatársaim és az ismerősök, vagy ismeretlenek támogatását, ami nélkül ma sokkal szegényebb lennék. Nyilván nem anyagi értelemben, bár úgy is. A lányok-fiúk (Timi, Ivett, Emese, Zsú, Csabi, Kisvári, Stefán, stb.) akik partizánakcióval igyekeztek előteremteni a szükséges hátteret, és azok is, akik nem kerültek név szerint a felsorolásba, de a maguk módján részt vállaltak, mind nagyon fontosak a számomra! Köszönöm! Bebizonyosodott az is, amit korábban csak titkon reméltem, hogy igen is van olyan cél, és érték, ami mögé ma is felsorakoznak az értékes emberek.

gramm prix latte art verseny versenyzőkA múlt vasárnap ismét összejöttünk az óbudai 8 Gramm kávézóban egy kis szakmai találkozásra, beszélgetése, és nem utolsó sorban a már szokásos latte art verseny ötödik fordulójára.

A májusi forduló elég családiasra sikeredett, a vendégeken kívül összesen hat nevezett versenyző volt jelen. Természetesen nem unatkoztunk, a jó társaság adott volt. A május hónap mintája a tulipán volt, ezúttal espresso csészébe kellett megönteni a motívumot és a most a levelek számában sem volt megkötés. Az alacsony számú résztvevők miatt a kiesők közül vigaszágon visszakerülhetett valaki a versenybe.

VII. magyar barista bajnokság várady tibor2011. március 25 és 27-e között került megrendezésre a Csodálatos Kávé kiállítás keretében az idei barista verseny. A barista bajnokság mellett a SCAE szervezésében zajlott le a Latte art, a Coffee in good spirit, a Cup Tasting, és a Cezve/Ibrik bajnokságok. Idén nálunk újdonságnak számított a Cezve/Ibrik és az amatőr barista verseny. Az utóbbi számot azoknak találták ki a szervezők, akik szívesen megmérettetnék magukat, de még nem állnak készen a barista bajnokság mintegy 30 oldalas szabályzatrendszerére. Itt a versenyzőknek két espresso és két cappuccino italt kellett készíteniük. A kávékeveréket mindenki saját maga vihette, melyet a zsűri kóstolással értékelt. Az esemény fényét emelte, hogy a környező országokból is érkeztek kávészövetség tagok, bírák és vendégversenyzők. A tét nem több, mint az egyes versenyszámok győztesei képviselik hazánkat a világbajnokságon, ahol már az országok legjobbjai mérik össze magukat. De most térjünk vissza a versenyekre időrendben!