KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A válság miatt vonul ki egy kávézólánc a magyar piacról

kivonul a gloria jean's kávézóláncA Gloria Jean's Coffees, a Magyarországon a Mammut bevásárlóközpontban 2006 őszén debütált lánc a válságra hivatkozva bezárja valamennyi kávézóját.
"A gazdasági válság negatív hatásai, valamint a magas és rugalmatlan bérleti díjak következtében az üzletek fenntartását nem tudjuk tovább finanszírozni. A jövőben is figyelemmel kísérjük a piac alakulását abban a reményben, hogy a megfelelő időben új üzleteket nyithatunk" - ez a búcsúüzenet fogadja a cég honlapjára látogatókat.

A Chicago közeléből indult kávézólánc jelenleg több mint 110 egységgel rendelkezik csak az Egyesült Államokban. A Gloria Jean's Coffees kávézó-lánc a fővárosban három üzletet üzemeltetett eddig, a Teréz körúton, a Mammut üzletközpontban, valamint a Hősök terén. A gazdasági válság miatt bekövetkező forgalomkiesés és a növekvő kiadások miatt a cég más európai országokban is kénytelen megszüntetni több kávézóját.

A harminc éves múltra visszatekintő Gloria Jean's Coffees a világ egyik leggyorsabban növekvő franchise láncolata; ma már több mint 900 egységgel, a világ 34 országában van jelen. A magyar kávézók felszámolásával legalább 25 dolgozó munkahelye szűnik meg.
 
Forrás: HVG