KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Kávétermelő országok

A kávét mintegy 80 trópusi és szubtrópusi országban az északi szélesség 23. és a déli szélesség 25. fok közötti, úgynevezett kávéövben termelik. Ezek közül azonban csak kb. 50 országban termelnek...

Kávékészítési eszközök és használatuk

A kávékészítés különféle módozatai

A történelem során többféle kávékészítési módszer alakult ki.  A legelterjedtebbek a török kávé, a mokka, a szűrt kávé és a presszókávé, amelyet a XX. század első harmadában kísérleteztek ki Olaszországban...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Workshop versenyzőknek

cup tastingKedves Baristák, Versenyezni Vágyók vagy csak pusztán Érdeklődők!

Mint már azt hírül adtuk több fórumon is, az Országos Barista Bajnokság keretében 2013-ban öt versenyszámban zajlik megmérettetés:

 

 

  • 1. Barista
  • 2. Latte Art
  • 3. Coffee in Good Spirits
  • 4. Cup Tasters
  • 5. Brewers Cup

A versenyszabályzatok  letölthetők a www.kavekorzo.hu oldalról.

De hogy is kell értelmezni a szabályzatokat? Hogy van a verseny menete? Mikor mi történik pontosan? Mit jelentenek a pontozólapon feltüntetett pontok? Évek óta sok kérdés merül fel a versenyzők részéről, és nehezen kaphattak ezekre válaszokat.

Ebben az évben a Magyar Kávéegyesület/SCAE szervezésében, a KávéBár Bazár rendezvény keretében zajlik a bajnokság február 23-24-én, és célunk, hogy versenyzők felkészülését, tájékoztatását időben és teljes körűen biztosítsuk.

Ennek érdekében Versenyzői Workshopot szervezünk, melyre várunk mindenkit, aki tervezi, hogy indul az idei bajnokságon. Ez az egy órás program nem gyakorlati tréning, hanem segít eligazodni abban, mire kell felkészülniük a versenyzőknek, hogyan kell értelmezni a szabályzatot, és válaszokat adunk a felmerülő kérdésékre, illetve igyekszünk segítséget nyújtani abban is, ha valaki mentort, trénert keres magának a gyakorlati felkészítésre. Gyere el és figyelj, csupán a jegyzetfüzetedre lesz szükség!

Versenyzői Workshop - Barista és Latte Art kategória


Időpont: 2013. január 17. csütörtök, 17.00- 18.00 között

Helyszín: Barista Akadémia (1071 Budapest Lövölde tér 2.)

www.baristaakademia.hu

 

Versenyzői Workshop - Cup Tasters, Coffee in Good Spirits, Brewers Cup kategória


Időpont: 2013. január 18. péntek, 17.00- 18.00 között

Helyszín: Barista Akadémia (1071 Budapest Lövölde tér 2.)

www.baristaakademia.hu

A részvétel ingyenes és regisztrálnod sem kell, csak gyere el, hallgasd meg a tájékoztatót és kérdezz!

Érdeklődni lehet: Hegedűs Andrea

Tel: +36 70 9328940
Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.