KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Otthoni kávépörkölés

Több
8 éve 7 hónapja - 8 éve 7 hónapja #7 Írta: amadea
amadea válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
[answer author=Cézé link=topic=385.msg38177#msg38177 msg=38177][/answer]
Café mistral a nevük, én már rendeltem tőlük. Ajánlom!
www.cafemistral.hu

Vibiemme Junior Hx, La Pavoni Europiccola (1976), Ponte Vecchio Export, Mahlkönig Vario, Gene Coffee Roaster

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja - 8 éve 7 hónapja #8 Írta: Cézé
Cézé válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
[answer author=amadea link=topic=385.msg38178#msg38178 msg=38178][/answer]
talán 2 éve beszéltem az értékesítésért felelős csajszival. akkor azt mondta, hogy 20kg fölött komoly kedvezményt tud adni. 1-2 évig nem döglik meg a zöld kávé, ha jól tartod. tesztpörkölésre megfizethető a kis kiszerelés. rendszeres fogyasztásra luxus/hülyeség (alternatív).

üdv!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja - 8 éve 7 hónapja #9 Írta: Cézé
Cézé válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
[answer author=paljoc link=topic=385.msg38080#msg38080 msg=38080][/answer]


Én nem tapasztaltam a friss pörkölés miatt drámaian más lefolyást (meztelen portafilter). A crema az más tészta. Persze az sem csak a pohárban jelenik meg. Koraszőkülés nálam nem jelentkezik (gene-nel rég pörköltem). Bazi sok faktor játszik. Ha még aztán blendeled is a frisset, és így akarsz a végére járni a "hibá"nak, akkor még tovább nőtt az egyenletben az ismeretlenek száma..... próbáld talán single origin-nel!

hja, gondolom a blendekben rendszerint különböző pörkölési szintekkel is játszol. vagy tévedek?

a táncos kedv nem lehet esetleg tömörítési/elosztási defektus?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #10 Írta: blaze
blaze válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
[answer author=Cézé link=topic=385.msg38180#msg38180 msg=38180][/answer]
a vágott fenekű szűrőben (naked PF) nem látod ezt a táncolást, csak normál kifolyós esetben, ott is csak egyszemélyesnél.
ott jön elő a buborék pukkadás amiről paljoc ír, és ott van emiatt a megállás, indulás, szaggatás effektus amire céloz.


Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #11 Írta: SiD
SiD válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
Feldobok egy témát:
Robusztát ki, hogyan pörköl?
Ha pl. egy blend részét képezi, akkor az arabica komponensekhez képest világosabbra, sötétebbre, lassabban, gyorsabban, esetleg az arabicával együtt?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #12 Írta: paljoc
paljoc válaszolt a következő témában: Otthoni kávépörkölés
[answer author=SiD link=topic=385.msg38200#msg38200 msg=38200][/answer]
Én így otthoni viszonylatban minden esetben blend formájában, az arabica komponensekkel együtt pörkölöm a robusta kávét. Mivel a 25 dkg pörkölő kapacitás pörkölésenként 3-4 dkg robit kér, nem pörkölöm le külön. Általában a sötétebbre húzott blendbe teszem ezt a kis mennyiségű indiai cherry-t egy topictársnak, akinek viszont határozott igénye eme kávé jelenléte az alkotó elemek között.

Te hogy pörized, mert ugyan mondtad, de elfelejtettem már.

Catler ES9010 Dual Boiler-AeroPress-Iwaki Cold drip-Mazzer Super Jolly-Catler CG 8030 Smart Grinder Pro-Gene Café roaster

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.461 másodperc