KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

Több
7 éve 6 hónapja - 7 éve 5 hónapja #13297 Írta: T. Szabolcs
T. Szabolcs válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok!
Bizonyára már vagy százszor föltették a kérdést a fórumon, de jobb híján nekem is föl kell tennem valahol, valakinek. Manuális kávéfőző gépet szeretnék venni, őrlővel együtt - amit higgyétek el nem lesz egyszerű megértetnem a feleségemmel, hogy. az 5.000,-Ft-os, új, késes kávédaráló nem jó... :)
Az őrlő vonatkozásában: Graef cm702
A kávégép kapcsán az alábbiak jöttek szóba:
- Gaggia Gran Style
- Philips HD8425/19
- estleg Krups XP344010
Tudtok esetleg ezekkel kapcsolatban vmi hasznos tanáccsal szolgálni vagy hasonló árfekvésben mást ajánlani (az elvárás elsősorban a minőség és megbízhatóság lenne, a design engem annyira nem érdekel)?
Jelenleg egy Bialetti Mokona Trio eszpresszó kávéfőzőnk van - amit egyébként teljesen véletlenül kaptunk - de sajnos el lett hanyagolva a karbantartás és már eléggé "csöpög az orra" szegénynek. Az utóbbi hónapokban kezdtem utána olvasni a kávénak és a kávékészítésnek (korábban a minőséget a Szarvasi kávéfőző jelentette) és úgy döntöttem, hogy ideje lenne egy jó vagy legalábbis a korábbiakhoz képest jobb kávét inni otthon...
Előre is köszönök minden hozzászólást!
(Ja és elolvastam a cikket valamint próbáltam jobb, használt gépek után nézni, de eddig nem sok sikerrel.)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 6 hónapja #13298 Írta: weinmaker
weinmaker válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Ezt a cikket olvastad?
www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_co...d=41:kave&Itemid=155

Mert ebben benne van nagyjából minden, hogy mi ajánlott és mi nem. Ennél sokkal többet nehéz mondani. Ezért is lett összefoglalva.

Kávégép: Gaggia Classic PID, Quicmill 0650, San Remo Pod - Kávédaráló: Fiorenzato F64, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányok - Alternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, Kalita, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 5 hónapja - 7 éve 5 hónapja #13299 Írta: T. Szabolcs
T. Szabolcs válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok!

Korábban írtam, hogy karos kávéfőző gépet keresek és időközben sikerült megvenni. Igaz már régóta terveztem és igyekeztem utánaolvasni, végülis a boltban - mondhatni véletlenül valamint feleségem nyomására :) (mert hát a külső is fontos) - került kiválasztásra a modell: DeLonghi EC 820 B Kávéfőző
Igaz nem épp mai darab és nem a legtrendibb design, de nekem lehet pont ezért tetszik - és a feleségem is szebbnek találta mint mondjuk a Gaggia Gran Style-t.
Az eddigi tapasztalataim nagyon jók. Gyorsan fölmelegszik és nagyon praktikus, hogy a víztartályt elől kihúzva lehet feltölteni és nem hátulról. A gőzölője is nagyon jó. Szerencsére jó áron sikerült hozzájutni (valami kuponnal kb. 44.000 forintért).
A kar része nagyon masszív, amit a súlyából is érezni lehet - nem olyan nehéz mint pl.: a Gaggia Classic-é, de jóval nehezebb mint a Philips Saeco modelleké vagy a Gaggia Gran Style (ami egyébként ránézésre szerintem elég fapadosra sikerült). A készülék súlya is nehezebb, mint az árkategóriában lévő kávéfőzőké - igaz több helyet is foglal.
Ja és majdnem elfelejtettem: engem meglepett, hogy milyen halk a kávéfőző és egyáltalán nem mozog, remeg kávéfőzés közben.
Eddig még csak őrölt kávéval használtam - beszerzés alatt van egy kávéőrlő is - de érezhetően jobb a kávé mint a korábbi Bilatelli Mokona Trio kávéfőzőé (igaz az már eléggé a végét járta - csöpögött és a víz hőmérséklete sem volt megfelelő).

Kérnék viszont tanácsot a tapasztaltabbaktól, hogy honnan lenne érdemes szemes kávét beszerezni és milyet. Mivel vidéken lakom így olyan üzletet/kereskedőt keresek, ahol a csomagküldés sem gond. Árban olyan kb. 3-4 ezer forint/kg körüli férni bele első körben. Ízvilágban nekem inkább - eddig - a karakteresebb, erősebb kávék jönnek be.
Előre is köszönöm a tanácsokat!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 5 hónapja #13300 Írta: sztorok
sztorok válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
pacificaffe.com/, Pacificaffe Rome. Ár érték arányban verhetetlen.

TörökSzabi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 5 hónapja #13301 Írta: zoltán.debreceni
zoltán.debreceni válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok,
hasznal valaki Lelit PL81T kavegepet?
Nehany jo hasznalati tanacs , jol fogna.
Koszi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 5 hónapja #13302 Írta: dávid.molnár
dávid.molnár válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok!
Új vagyok a kávé világában, és mint sokan mások eljutottam oda, hogy egy karos presszógéppel és egy őrlővel boldogítsam magamat. A célom az, hogy otthon is tudjak rendes habos eszpresszót inni. Rengeteget olvastam és szívem szerint egy Gaggia babyt vásárolnék újonnan, de ezt már sehol sem találom. A mostani választékukban van a Gaggia Gran Gaggia (deluxe, prestige. stb) gépek, amik jelenleg szóba jöhetnének. De mint megtudtam, hogy a Philps Saeco Poemia is tök ugyan az, csak jóval olcsóbban.
A kérdés az, hogy az említett Poemia-t ajánlanátok-e mint első kávéfőzőt, és hogy a nyomásfokozó szelepes kart le lehet -e cserélni hagyományosra, vagy elég kivenni a szelepet tartalmazó műanyagot belőle?
Véleményeiteket, tapasztalataitokat előre is köszönöm.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.664 másodperc