Sziasztok!
Korábban írtam, hogy karos kávéfőző gépet keresek és időközben sikerült megvenni. Igaz már régóta terveztem és igyekeztem utánaolvasni, végülis a boltban - mondhatni véletlenül valamint feleségem nyomására
(mert hát a külső is fontos) - került kiválasztásra a modell:
DeLonghi EC 820 B Kávéfőző
Igaz nem épp mai darab és nem a legtrendibb design, de nekem lehet pont ezért tetszik - és a feleségem is szebbnek találta mint mondjuk a Gaggia Gran Style-t.
Az eddigi tapasztalataim nagyon jók. Gyorsan fölmelegszik és nagyon praktikus, hogy a víztartályt elől kihúzva lehet feltölteni és nem hátulról. A gőzölője is nagyon jó. Szerencsére jó áron sikerült hozzájutni (valami kuponnal kb. 44.000 forintért).
A kar része nagyon masszív, amit a súlyából is érezni lehet - nem olyan nehéz mint pl.: a Gaggia Classic-é, de jóval nehezebb mint a Philips Saeco modelleké vagy a Gaggia Gran Style (ami egyébként ránézésre szerintem elég fapadosra sikerült). A készülék súlya is nehezebb, mint az árkategóriában lévő kávéfőzőké - igaz több helyet is foglal.
Ja és majdnem elfelejtettem: engem meglepett, hogy milyen halk a kávéfőző és egyáltalán nem mozog, remeg kávéfőzés közben.
Eddig még csak őrölt kávéval használtam - beszerzés alatt van egy kávéőrlő is - de érezhetően jobb a kávé mint a korábbi Bilatelli Mokona Trio kávéfőzőé (igaz az már eléggé a végét járta - csöpögött és a víz hőmérséklete sem volt megfelelő).
Kérnék viszont tanácsot a tapasztaltabbaktól, hogy honnan lenne érdemes szemes kávét beszerezni és milyet. Mivel vidéken lakom így olyan üzletet/kereskedőt keresek, ahol a csomagküldés sem gond. Árban olyan kb. 3-4 ezer forint/kg körüli férni bele első körben. Ízvilágban nekem inkább - eddig - a karakteresebb, erősebb kávék jönnek be.
Előre is köszönöm a tanácsokat!