KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

Több
8 éve 6 hónapja #13285 Írta: szűcs.tamás
szűcs.tamás válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Igen. Azóta még jobban utána olvastam, és valóban. Szerintem ő lesz. A kávéőrlő már azóta meg is jött, úgyhogy már csak a főző hiányzik. A legfontosabb. Utána jöhet a tanulás. :-D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #13286 Írta: blaze
blaze válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Helyes!
Az jó gép, és PID-del nagyon hamar bele lehet jönni a tanulásba.
Friss kávé kell még hozzá ! Azt ne feledd.
Friss, kézműves kávéból ajánlom : www.pallyotzcoffee.hu/
Vannak jó, klasszikus keverékek, tanuláshoz ideális, árban is jó !!!

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja #13287 Írta: blaze
Manuel : Decaroma
Meglepően jó. Jó test, szép crema, finom, klasszik ízvilág ! Nagyon bejön!
250 grammos kiszerelése pedig kimondottan praktikus !
Ajánlom bárkinek kipróbálásra aki jó decafot akar inni esténként , vagy bármikor :)
Fogyasztás végéig tökéletes lefolyás, szerethető kávé.
És nem háklis !
250 gr. kiszerelés pedig nagyon ideális, a Manuel bemutatótermében megvásárolható, én is ott vettem.

Több
8 éve 6 hónapja - 8 éve 6 hónapja #13288 Írta: lászló.enisz
lászló.enisz válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok,
Kávéfőző vásárlásán töröm a fejem, olvastam is az oldalon elérhető cikkeket, viszont azoknál többnyire a kiváló eszpresszó főzése a cél.
Esetemben viszont nem kifejezetten ez lenne a cél, bár jelenleg egy Bialetti Brikkával főzöm a kávémat. Pár éve kezdtem el minőségibb kávét fogyasztani amit a Fancycafetól (Bp. Fény utcai piac) szerzek be és velük is daráltatom le. Az őrölt kávét légmentesen zárom és hűtőben tartom. Számomra a francia illetve a bécsi pörkölésű lágyabb, gyümölcsös viszont koffeinben gazdagabb kávék jönnek be, jelenleg bécsi pörkölésű etióp kávét fogyasztok. Ennek tükrében kérném a segítségeteket. Köszi előre is.

Több
8 éve 6 hónapja #13289 Írta: blaze
Ha nem eszpresszó akkor mi? Filter, aeropress ? Van lehetőség... Ezt jó lenne tisztázni.
Jó kávé alapja a friss őrlés viszont, egy őrlőre szükséged lesz, az előre ledarált kávé pillanatok alatt "meghal".

Több
8 éve 5 hónapja - 8 éve 5 hónapja #13290 Írta: lászló.enisz
lászló.enisz válaszolt a következő témában: Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Biztos én vagyok tapasztalatlan de nekem az eszpresszóról az olasz kávézókban felszolgált mini csészébe töltött ristretto jut eszembe amit nem szeretek.
Olyan főzetet szeretnék inni amiben a legjobban érvényesül a lágy, afrikai kávék gyümölcsös íze, virág jellegű illata. Állaga lehet hígabb így mennyisége is több mint ami egy eszpresszó csészébe belefér. Jelenleg a Brikkát (2 személyes) nagyon lazán töltve, a megengedett maximális vízmennyiséggel használom és az ebből nyert főzetet iszom meg reggelente egymagam.

A napokban nézegettem a szifon technikára alapozó szerkezeteket illetve az általad is javasolt minőségi darálókat. Szerinted a Hario Skerton daráló + Syphon TCA-3 páros alkalmas lenne a fent leírt cél elérésében?

Oldalmegjelenítési idő: 0.521 másodperc