KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

La Pavoni

Több
11 éve 3 hónapja #61 Írta: KyroTrack
KyroTrack válaszolt a következő témában: La Pavoni
Afenébe. Latjatok ennyire kezdő lennék :) Csak meg kellett nézni a talpát... Mignon.
Kérdésemet pontositanám: a nyomás nagysága vagy az idő számít? Tehát h arra figyeljek h kb 25-30 mp alatt menjen le a kar?

Üdv

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #62 Írta: ronin s8
ronin s8 válaszolt a következő témában: La Pavoni
Darálód van hozzá?[

quote="KyroTrack" post=44247]Afenébe. Latjatok ennyire kezdő lennék :) Csak meg kellett nézni a talpát... Mignon.
Kérdésemet pontositanám: a nyomás nagysága vagy az idő számít? Tehát h arra figyeljek h kb 25-30 mp alatt menjen le a kar?

Üdv[/quote]

ECM Giotto, La Pavoni Professionale (Gaggia Factory 2002), Gaggia Classic PID,
Macap, Compak K6.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #63 Írta: weinmaker
weinmaker válaszolt a következő témában: La Pavoni
Nem a kar lemenése számít, hanem az, hogy kb 25-30 másodperc alatt csurogjon a csészébe az eszpresszó mennyiségű kávé.

Ezt pedig csak a megfelelő daráló beállítással tudod elérni. Ami még bekavarhat, az az, hogyha nagyon magas már a hőmérséklet, akkor nehezebb lehúzni a kart (régi pavonik esetén).

Kávégép: Gaggia Classic PID, Quicmill 0650, San Remo Pod - Kávédaráló: Fiorenzato F64, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányok - Alternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, Kalita, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #64 Írta: KyroTrack
KyroTrack válaszolt a következő témában: La Pavoni
Természetesen még nincs darálóm :( Márhogy rendes daráló nincs. TUdom az az alapja, de nemsokára beszerzek egyet, viszont kézit akkor is ha az nem örök életű, mert nincs hely normális darálóra, nem megoldható...
Szóval a sebesség számít, köszönöm. Egyébként honnan tudom, hogy mekkora hőt termel? Már arra gondoltam, hogy veszek valamit amit rá tudok csavarozni a felső fekete kupak helyére. Ez eléggé béna ötlet lenne? Baromira utánanáztem, de sem a maual-ban, sem máshol nincs leírva, hogy hogyan tudnám ezt megnézni. Aztán ott van a beállítás, amire szintén nincs leírás, csak az, hogy hol kell beállítani, mi az az eszköz ami szabályozza :(
Mondjátok, hogy Ti is így kezdtétek kérlek! :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #65 Írta: KyroTrack
KyroTrack válaszolt a következő témában: La Pavoni
A Hario Mini Mill-t néztem, az elfér, és még tetszik is.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #66 Írta: weinmaker
weinmaker válaszolt a következő témában: La Pavoni
Hario Minimill-t csak feltételesen ajánlom hozzá, bár el lehet lenni vele, de én biztosan bedobnék minimum egy iberitalt. Nekem (bár biztos hihetetlen) de ment elsőre. Az öreg pavcsik, mint amilyen nekem is van, nagyon könnyen kezelhetők. Ha betartod a szertartást, akkor gyakorlatilag bolondbiztos. Bár én nem ezzel kezdtem, jó pár gépem volt előtte.

Kávégép: Gaggia Classic PID, Quicmill 0650, San Remo Pod - Kávédaráló: Fiorenzato F64, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányok - Alternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, Kalita, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.195 másodperc