Kezdőlapkosárfacebookyoutube

La Pavoni

More
12 years 7 months ago - 12 years 7 months ago #13 by ronin s8
Replied by ronin s8 on topic Re: La Pavoni
[answer author=admin link=topic=396.msg42348#msg42348 msg=42348][/answer]

Szerintem idegen dolog a PID a Pavonihoz, mert pont a lényege vész el: a manualitás - elektronika mentesség. Azon kívül van egy kontrollálhatatlan fejmelegedése, ami NEM a fűtése miatt lép fel, hanem az öblítések miatt. Az első kávé a műanyag dugattyús későbbi változatoknál kissé hőhiányos. Ezt még PIDdel megfejelni - hát csak növeli a hiszterézist. A rézdugattyús variációknál (én is lecseréltem az enyémben a műanyagot) pedig pont jó az első kávéhoz a fejhőmérséklet. Ha gyorsan főzöd a másodikat, onnan már nem fűt a cekáz (le is kapcsolhatod, mégis melegszik a fej), következésképp a PID se tudna vele mit kezdeni.
Klasszikus módszer a fejmelegedés enyhítésére: vizes törölköző/konyharuha. kukk:)

???

ECM Giotto, La Pavoni Professionale (Gaggia Factory 2002), Gaggia Classic PID,
Macap, Compak K6.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #14 by admin
Replied by admin on topic Re: La Pavoni
[answer author=ronin s8 link=topic=396.msg42380#msg42380 msg=42380][/answer]
Enyém alapból réz, mivel még a békebeli 1967-es :D

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #15 by ronin s8
Replied by ronin s8 on topic Re: La Pavoni
[answer author=admin link=topic=396.msg42381#msg42381 msg=42381][/answer]

Igen azok rézdugattyúsak. Nem tom, talán 2000 környékétől műanyag...

ECM Giotto, La Pavoni Professionale (Gaggia Factory 2002), Gaggia Classic PID,
Macap, Compak K6.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #16 by Tothariel
Replied by Tothariel on topic Re: La Pavoni
Sziasztok!

A jövőben szeretnék venni egy La Pavoni gépet. Körülnéztem és láttam hogy használtan relatív jó áron hozzá lehet jutni egy Europiccolához vagy akár egy professionalhoz.
A kérdésem az lenne hogy egy használt gép vásárlása előtt mit érdemes megnézni rajtuk? Mik az árulkodó jelek hogy ez a gép hibás?
Érdemesebb-e inkább újban gondolkodni?
Milyen belső problémái lehetnek egy ilyen gépnek?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #17 by ronin s8
Replied by ronin s8 on topic Re: La Pavoni
[answer author=Tothariel link=topic=396.msg42880#msg42880 msg=42880][/answer]

Milyen kávézási környezetből közelítesz? Milyen géppark, milyen szokások?  :)

ECM Giotto, La Pavoni Professionale (Gaggia Factory 2002), Gaggia Classic PID,
Macap, Compak K6.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #18 by Tothariel
Replied by Tothariel on topic Re: La Pavoni
Fiatal vagyok 23 éves, nincs komoly kávégépem. Szeretetem a kávézás iránt abból fakadhat hogy apámmal rendszeresen jártunk kávézókba míg rálehetett gyújtani bent, mivel ő dohányzik.Mikor tehetem egyedül is be be ülök kávézni, mindig egy presszót iszok az a mércéje a kávézónak, utána kérek különböző variációkat. Folyamatosan vadászom a jó kávét, múlt héten a Molnári kávéházban volt szerencsém kóstolni, és nagyon meg voltam elégedve.
Ahogy olvastam a kézi karos géppel lehet igazán finom presszót főzni ezért szeretnék beszerezni egy ilyet. Az ára miatt szóba jön a használt gép vásárlása, de ha az új biztosabb akkor inkább várok még pár hónapot.
Azt is tudom hogy kezdőként, gyakorlat hiányában inkább lehet rossz kávét főzni a karossal de hát gyakorlat teszi a mestert :)

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.165 seconds