Kezdőlapkosárfacebookyoutube

La Pavoni

More
12 years 10 months ago #73 by KyroTrack
Replied by KyroTrack on topic La Pavoni
Kösz :) TÉnyleg nem egyszerű... De ettől szép!

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #74 by KyroTrack
Na urak, most lenne igazan nagy szukseg a segitsegre!
Megvan mini mill szepen daral. Nade nincs crema :(
Ha durvabb az orlemeny akkor sima fekete kv jon baromi gyorsan. Ha finomabb akkor vagy egyaltalan at sem megy a viz a kávén, vagy ha nagyon lassan at is megy akkor a kv tetejen van egy kis barnás réteg ami utana "darabokra törik"
Valamin nagyon elrontok. Probaltam varialni az orlemenyt es a tamper nyomast de csak ez a két féle jön ki.
A kv a piccolo&dolce.
Hol a trivialis de altalam fel nem ismert hiba?

More
12 years 10 months ago #75 by zolzozo
Replied by zolzozo on topic La Pavoni
Szia!
Nekem is mini millem van már több, mint 1 éve, és a közelmúltban az állító csavarját lecseréltem egy 10-es szorítós anyára, így fokozatmentesen lehet állítani. Az eredeti tekerőjével két klikk között nagyon nagy a különbség.

More
12 years 10 months ago #76 by KyroTrack
Szia! Na az azért kegyetlen lehetett amíg kitapasztaltad, hogy mikor jó az őrlés minősége :D Egyébként Te is a főzési idővel teszteled a darálmányt, vagy tapintásra?
Ha tud valaki segíteni még megköszönném: hogyan és hol méritek a víz hőfokát? Vagy ez is tapasztalat stopperrel? Nálam amikor már fütyül a biztonsági szelep és azt gondolnám, hogy most jó a cucc, akkor már jól megégeti a kávét :(
Tegyétek meg, ha van kedvetek és időtök, hogy megosszátok, hogy hogyan főztök kávét pavonival pontosan. Köszönöm előre is!

More
12 years 10 months ago #77 by zolzozo
Replied by zolzozo on topic La Pavoni
Főzési időre. Csak arra figyelj, hogy az őrlemény mennyisége mindig azonos legyen.

More
12 years 10 months ago #78 by KyroTrack
Remek volt az ötleted! Kipróbáltam és meglepődtem, hogy a csavar 1 mm-es tekerése már mekkora különbséget eredményez. 8-10 főzés után szinte tökéletesre beállítottam és iszonyat jó kis kávét főz. Illetve nekem legalábbis iszonyat jó :)
Attachments:

Time to create page: 0.158 seconds