KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Automata kávéfőzők

Több
4 éve 10 hónapja #9085 Írta: albika
albika válaszolt a következő témában: Odea Go víz-gőz csap
Köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
4 éve 10 hónapja #9086 Írta: papzi
papzi válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Köszönöm!
Lehet, hogy már elfelejtettük, milyen volt a hangja újkorában. Mindenesetre a tisztítás óta az adagok is pontosabbak, előtte néha vastagabb, máskor vékonyabb volt a zaccpogácsa.

Philips HD8834/09 Minuto
DeLonghi Pronto Cappuccino (ESAM3600)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
4 éve 10 hónapja #9087 Írta: Dreamscometrue
Dreamscometrue válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Saeco Intelia OTC gépet HD8753/79 2014es modell a műanyagokba ütött számok alapján. Tudom biztos vehettem volna jobb gépet blalalaa. De erre jutott a választás. A gép nagyon "megkímélt" kívülről mintha vadi új lenne. Egy tehetősebb házaspártól vettem elég szavahihetőnek tűntek. Szóval soha nem volt a gép szervizben és takarítva sem. Semmit nem értettek hozzá totálisan ez azonnal lejött, így szerintem sokat nem is használták inkább. Amikor elhoztam a gépet nyomta ki magából a zaccot de sejtettem, hogy takarítás megoldja de legalább sikerült alkudnom. Hát valóban a csavarok pl még soha nem voltak kitekerve meg teljesen úgy néz ki belül mintha full gyári lenne tehát már biztos vagyok, hogy semmiben nem hazudoztak. Mivel már 10 éve autókat és motorokat javítok néha laptopokat is így nem féltem és neki estem. Kitakarítottam teljesen a darálót beállítottam arra a pontra amiket mutogatnak a neten elvileg ez a factory, aztán középre tettem a kis állító műanyagot. Kivakartam a KPE körülötti eszméletlen dzsuvát, a kpe teljesen szétszedtem csavarokig. A kazánból kijövő cső kapott 2 gyári tömítést bezsírozva saeco gyári zsírral, a kpe-t teljesen elmostam zsírtalanítottam, kapott új szilikon hengerfej tömítést, új hajlított rugót a kidobó tálcánál, új szűrőt. Mindent kitakarítottam amennyire tudtam, szilikon gyűrők zsírozva, A kpen zsíroztam a nútokat ahol csúszik a belső szerkezet meg ahol forgó kapcsolódó alkatrészek vannak azok is szétpattintva letisztítva újra zsírozva össze pattintva, a dugattyú szárát kiszedve teljesen letakarítva bezsíroztam, a hf tömítés O gyűrűt. Után átmostam a KPEből kijövő csövet egész a kifolyóig a kifolyót is leszereltem és teljesen olaj mentesítettem az üledéket eltávolítottam belőle Lenne pár kérdésem remélem tudna valaki segíteni.

1,Az őrlőt ha majd állítanom kell, kerámia meddig tekerhetem a finom irányba majd? Tudom csak üresen vagy használat közben lehet állítani ez teljesen egyértelmű. Írtátok, hogy ujjal ki lehet tapintani valaki írja már le pár szóban pontosan ezt, hogy tudom csekkolni. Mert a keresővel itt nagyon nehéz keresni.

2,A hengerfejnek nem mertem neki esni fogkefével leszedett szűrő nélkül nem tudom mennyire kényes. Átdörzsölőhetem a kefével meg átmoshatom vízzel rendesen? Mert iszonyat retkes fekete lerakódás van benne.

3, A krémesítő rugót is megtisztíthatom meg a golyót vízzel kefével? Nem kényesek? Tisztítás óta cicereg gondolom a golyó miatt csak papírral töröltem át, az kopott cserélnem kell? Vagy ez normális? Néha elhallgat aztán jó.

4,Kicsit mintha hallanék nyekergést a KPEnél amikor vettem mintha nem lett volna talán. Felújítás zsírozás után azonnal megcsináltam a vízkötlenítést citromsavval. Lehet az szedett le a zsírból? Mert most még nyomtam 1-2 helyre kicsit és halkult a nyekergés. Valahol még zsírozzam vagy nézzek át valamit? Vagy valamennyi tompa nyekergés mindig lesz?

Köszönöm ha valaki veszi a fáradtságot és kisegít ne haragudjatok még nagyon új vagyok, próbáltam a keresőt is használni meg elolvastam több száz hozzászólást de már jojozik a szemem ettől.
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #9088 Írta: Dreamscometrue
Dreamscometrue válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Nagyon szépen köszönöm a segítséget secondbolt! Össze állt a gép, kitisztítottam mindent új golyó hosszabb új rugó és valóban még lassabban folyik ki a kávé nagyon príma lett a gép. Ha valakinek még van tippje az örlő finomításnál, hogy lehet elkerülni 100%-ra a kerémia kúpok összeérését azt szívesen fogadnám. Kellemes kávézást mindenkinek!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
4 éve 10 hónapja #9089 Írta: Attimus
Attimus válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok! Tavaly vettem egy használt Krups XP9000-t. Megjött kipróbáltam működött. Most kb. egy év elteltével elővettem és kávéfőzésnél egy csepp kávé sem folyik ki a pohárba, mind az alsó tálcába és a zacctartóba folyik. Ma szétbontottam a burkolatot, de nem jöttem rá honnan folyik.... a dugattyú tömítése jónak tűnik.... Merre keresgéljem még a hibát? Előre is köszönöm a segítséget!
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
4 éve 10 hónapja - 4 éve 10 hónapja #9090 Írta: secondbolt
secondbolt válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők

Dreamscometrue írta: Nagyon szépen köszönöm a segítséget secondbolt! Össze állt a gép, kitisztítottam mindent új golyó hosszabb új rugó és valóban még lassabban folyik ki a kávé nagyon príma lett a gép. Ha valakinek még van tippje az örlő finomításnál, hogy lehet elkerülni 100%-ra a kerémia kúpok összeérését azt szívesen fogadnám. Kellemes kávézást mindenkinek!


Szia!

Mint mondtam, hallani lehet azt amikor összeérnek a kerámiák, lassul a motor fordulatszáma is. A finomítással vigyázni kell, mivel a gép időre darál. A nagyon finom őrleményből kevesebb jön ki a darálási idő alatt, mint a kissé durvábból. Ugyanez a jelenség játszódik le a szárazabb kávé és a a fényes, olajosabb kávé esetén. A zsírosabb olajosabb kávénál csökken az őrlemény mennyisége. Megfelelő lefolyási idő esetén nem kell a finomsággal játszani még akkor sem, ha durvábbnak látszik az őrlemény.

"Aki tudja az csinálja, aki pedig nem, az tanácsokat ad hogyan kellene csinálni."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: secondbolt
Oldalmegjelenítési idő: 0.609 másodperc