Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

More
16 years 7 months ago #49 by admin
Replied by admin on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Na majd megnézek kíváncsiságból egy iylen 201 pod-ot.

Lehet, hogy a szemeskávé tesztek mellé, beveszünk egy pod tesztet is, csak lehet, hogy módosítani kell az értékrendszeren, vagy kialakítani egyet kifejezetten a podokhoz.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #50 by jobog
Replied by jobog on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Örülök a pascucci pod kvalitásainak, csak tudtommal nem kapható.:S

Az Evoluzione nekem egy édeskés íz volt. Nem mondom , van jobb, Danesi , Vergnano100%, Hausbrandt, Molinárik egyike-másika, Lucaffe100%. De pl. édeskésségben ezek közül nekem az Evoliuzione volt leginkább olyan.

Szamilától vettem evo-cremi párost, kérés nélkül küldtek mintát bőséggel mindenből, meg cukrokat, kávétejszineket, mindent rakással, azt sem tudtam hova tegyem. A Hoventán a standot más üzemeltette?

Vagy csak a megnyerő modorom?:laugh:

A pod tömörségek sztem szállítmányról szállítmányra különbözhet, esetleg életkortól függhet?

Azért tiszta arbicásakra érdemes előzetesen ráfűteni a gőz funkcióval -ha van- a keverékeknél nem. Az én gépemen.

A tigrismintás krém podnál is realitás, törekedni kell rá, főleg hőfoktól függ.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #51 by admin
Replied by admin on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
Biztos a te modorod volt a nyerő :)

Én biztos nem voltam nekik szimpi, de van ez így ;)

Szerintem a pascuccit is hamarosan lehet majd kapni, illetve a cellinit is amiről a forgalmazó azt mondta, hogy a 3 féle pod nagyjából egységes 70.- forintos árfekvésben fog versenyezni.

Valószínűleg lesz majd belőle teszt is az oldalon (mármint szemes kávé)

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #52 by yorka
Replied by yorka on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
A másik fórumon már megírtam, hogy nálam igencsak gyorsan jönnek le a Musetti podok. Jól összenyomkodva valamit javul a helyzet, de nem sokat. Főleg a cremissiom a problémás.
Hát nem tudom, talán az én gépemmel van a baj, hogy átszaladna a pod-on a víz. Úgyis megyek SiDhez, adok majd neki mintát, hogy megnézzük az ő gépén. Eredményről majd beszámolok.

Nekteg átlag mennyi idő alatt jön le PODból 35-40 ml?

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #53 by blaze
Replied by blaze on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
35-40 ml mire kell ? :)

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #54 by admin
Replied by admin on topic Válasz:POD-os kávék, kávépárnák
yorka írta::

A másik fórumon már megírtam, hogy nálam igencsak gyorsan jönnek le a Musetti podok. Jól összenyomkodva valamit javul a helyzet, de nem sokat. Főleg a cremissiom a problémás.
Hát nem tudom, talán az én gépemmel van a baj, hogy átszaladna a pod-on a víz. Úgyis megyek SiDhez, adok majd neki mintát, hogy megnézzük az ő gépén. Eredményről majd beszámolok.

Nekteg átlag mennyi idő alatt jön le PODból 35-40 ml?


Nekem teljesen jól jön le, semmi nyomkodás 25sec alatt 25-30ml.
Mondjuk én egy grimac gépen próbáltam.

Espresso:La Pavoni Europiccola (1967), Saeco Odea GiroKávédaráló:Mahlkönig Vario, Hario Mini Mill, Zassenhaus, és más kézihajtányokAlternatív kávékészítés: AeroPress, Hario V60, French Press, Bialetti Brikka, dzsezva

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.502 seconds