Kezdőlapkosárfacebookyoutube

Kávéfőzőt, kávédarálót vásárolnék, de milyet vegyek?

More
9 years 3 months ago #13285 by szűcs.tamás
Replied by szűcs.tamás on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Igen. Azóta még jobban utána olvastam, és valóban. Szerintem ő lesz. A kávéőrlő már azóta meg is jött, úgyhogy már csak a főző hiányzik. A legfontosabb. Utána jöhet a tanulás. :-D

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 months ago #13286 by blaze
Replied by blaze on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Helyes!
Az jó gép, és PID-del nagyon hamar bele lehet jönni a tanulásba.
Friss kávé kell még hozzá ! Azt ne feledd.
Friss, kézműves kávéból ajánlom : www.pallyotzcoffee.hu/
Vannak jó, klasszikus keverékek, tanuláshoz ideális, árban is jó !!!

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #13287 by blaze
Replied by blaze on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Manuel : Decaroma
Meglepően jó. Jó test, szép crema, finom, klasszik ízvilág ! Nagyon bejön!
250 grammos kiszerelése pedig kimondottan praktikus !
Ajánlom bárkinek kipróbálásra aki jó decafot akar inni esténként , vagy bármikor :)
Fogyasztás végéig tökéletes lefolyás, szerethető kávé.
És nem háklis !
250 gr. kiszerelés pedig nagyon ideális, a Manuel bemutatótermében megvásárolható, én is ott vettem.

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #13288 by lászló.enisz
Replied by lászló.enisz on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Sziasztok,
Kávéfőző vásárlásán töröm a fejem, olvastam is az oldalon elérhető cikkeket, viszont azoknál többnyire a kiváló eszpresszó főzése a cél.
Esetemben viszont nem kifejezetten ez lenne a cél, bár jelenleg egy Bialetti Brikkával főzöm a kávémat. Pár éve kezdtem el minőségibb kávét fogyasztani amit a Fancycafetól (Bp. Fény utcai piac) szerzek be és velük is daráltatom le. Az őrölt kávét légmentesen zárom és hűtőben tartom. Számomra a francia illetve a bécsi pörkölésű lágyabb, gyümölcsös viszont koffeinben gazdagabb kávék jönnek be, jelenleg bécsi pörkölésű etióp kávét fogyasztok. Ennek tükrében kérném a segítségeteket. Köszi előre is.

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #13289 by blaze
Replied by blaze on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Ha nem eszpresszó akkor mi? Filter, aeropress ? Van lehetőség... Ezt jó lenne tisztázni.
Jó kávé alapja a friss őrlés viszont, egy őrlőre szükséged lesz, az előre ledarált kávé pillanatok alatt "meghal".

Gaggia Baby PID, Niche Zero "Midnight Black"

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago - 9 years 2 months ago #13290 by lászló.enisz
Replied by lászló.enisz on topic Hagyományos kávéfőzők - társalgó
Biztos én vagyok tapasztalatlan de nekem az eszpresszóról az olasz kávézókban felszolgált mini csészébe töltött ristretto jut eszembe amit nem szeretek.
Olyan főzetet szeretnék inni amiben a legjobban érvényesül a lágy, afrikai kávék gyümölcsös íze, virág jellegű illata. Állaga lehet hígabb így mennyisége is több mint ami egy eszpresszó csészébe belefér. Jelenleg a Brikkát (2 személyes) nagyon lazán töltve, a megengedett maximális vízmennyiséggel használom és az ebből nyert főzetet iszom meg reggelente egymagam.

A napokban nézegettem a szifon technikára alapozó szerkezeteket illetve az általad is javasolt minőségi darálókat. Szerinted a Hario Skerton daráló + Syphon TCA-3 páros alkalmas lenne a fent leírt cél elérésében?

Please Bejelentkezés or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.514 seconds