A kávé termékek két növény, a Coffea Canephora, és a Coffea Arabica cserjék terméséből készülnek. Az előbbi cserje, a robusta kávé, alacsony tengerszint feletti magasságon terem, ellenálló a hőmérséklettel, szárazsággal és kártevőkkel szemben, viszont termése kevesebb aroma anyagot és több koffeint tartalmaz.
A Coffea arabica, az
arabica kávé érzékenyebb a természeti hatásokra, tengerszint felett 900-2000 méteren terem, termesztése munkaigényesebb, ellenben több aroma anyagot és kevesebb koffeint tartalmaz.
Ha tanácstalan, hogy milyen kávét szeretne vásárolni, használja
KÁVÉKERESŐ alkalmazásunkat, vagy olvassa el a
Kávékorzó Magazin tesztjeit. Ha ránk hallgat, akkor
a legjobb ha megkóstolja a különböző kávékat, és Ön dönti el, hogy melyik ízlik a legjobban.