Menu

Kávé és Tea vásárlási lehetőségek

Hazánkban egyre többet hallani a barista szót. Sokan bizonyára ismerik a kifejezést, azok számára viszont akik még nem rendelkeznek kellő ismeretekklel, néhány szóban szeretnénk megvilágítani mit is takar ez a foglalkozás. Több fordítás is létezik már erre a szóra, mint pl.: kávépincér, ami azért nem igazán fedi tökéletesen a tartalmat. Ezért leginkább a barista szót használjuk, inkább körülírva a tevékenységet, amit legegyszerűbben kávékészítőnek is nevezhetünk.

A barista szó tartalmilag viszont ettől lényegesen többet takar, mert ezen szakembereknek ismerniük kell az eszközöket -kávégépek, örlők, egyebek - amelyekkel dolgoznak. Átfogó ismeretekkel kell rendelkezniük a kávéról, származás, feldolgozás, pörkölés, ízek és aromák tekintetében, amely faktorok mind befolyásolják az elkészítendő kávéitalt. Ezen ismeretek fogják meghatározni, hogy az adott kávéhoz milyen technológiát választ a barista és ezen technológiák műszaki paramétereinek a beállítását is a baristának kell elvégezni.

Kellő ismeretekkel rendelkező baristák a kávéválasztás feladatait is el tudják végezni, amit a meglévő géppark szélessége és minősége is sok esetben meghatároz. Hazánkban az espresso dominanciája mellett egyre több helyen tudunk más technológiával készült kávéitalokat is kóstolni, melyekhez mind-mind más típusú, feldolgozású és pörkölésű kávékat illik használni. Egy jó baristának az elkészült italt el is kell tudnia adni, vagyis jó kommunikációs készséggel is rendelkeznie kell, hogy vevőinek mindezt a tudást illetve jellemzőket megfelelően át is tudja adni.

Pasco Kft képzései

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe