KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

musetti cremissimo podos kávétesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy édes, testes, finom, ízletes aromájú, 70% arabika – 30% robuszta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti 201 pod tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy cukorködben pörkölt, markáns, karamellás ízvilágú, 20% arabica – 80% robusta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

grand decaf podos kávé kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolt termékét így kíváncsian tettük próbára. Különösen erőteljes, testes íz, amely nem fosztja a valódi kávé élményétől. Lássuk hogyan szerepelt!

grand cafe marca oro podos kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolta termékét, így kíváncsian tettük próbára. Azt sikerült még kideríteni, hogy egy 75% arabika és 25% robuszta arányú keveréket tartalmaz a pod. Lássuk hogyan szerepelt!

Barbera Espresso Casa podos kávétesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készíti nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Az Espresso Casa POD minőségi kávékeverék, melynek kellemesen édes alapíze olyan más, erősebb jegyekkel keveredik, amelyek élénkebb ízt adnak az espresszónak. Egyesíti magában a gyengéd és az erősebb, zamatos ízvilágú kávék aromáját, amelyek a pörkölt íztől a csokoládéig terjednek. A kávé ezáltal lesz kiegyensúlyozott, teljes és telt ízű. Az értékes kávészemek illatos aromái különlegesen erős utóízt hagynak maguk után, a kávé habja pedig bőséges és sűrű. - tudtuk meg a forgalmazótól.

A kávés szakma legjobbjai 2018