KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

molinari guatemala arabica shb podos kávétesztA Molinari Gourmet pod szériáját az egyedi kávé termőterületek szerint készítették, vagyis nem különböző területetkről származó kávékeverékekről van szó, hanem egy-egy terület egyedi ízvilágát zárta tasakba a gyártó. Elsőként a Guatemala Arabica SHB-val ismerkedtünk, amely azért is érdekes, mert az SHB felirat utal a szigorú termesztési feltételekre, ahol a kávénak legalább 1500-1700 méter magasan kell teremnie, ahhoz, hogy ezt a minősítést megkaphassa. Továbbá érdemes tudni, hogy Guatemala a világ egyik legjobb kávétermesztető területe, és egyben a világ nyolcadik legnagyobb kávétermelője. Az itt termett kávék jellemzője a kiegyensúlyozottság, harmónikusság, fűszeres, gyümölcsös ízek. Ez a 100% Guatemalai Arabicát tartalmazó pod, az erre a területre jellemző tulajdonságokat próbálja a kóstoló elé tárni. Nézzük meg, hogy mekkora sikerrel!

lamborghini caffé espresso italiano pod tesztA Tonino Lamborghini kávé 80 % arabica, 20 % robusta tartalmú kávészemekből áll. Öt helyről származnak: az arabica: Brazilia, Közép Amerika, Etiópia, míg a robusta szemek: India és Java területéről. Tíz különböző típusú kávé keveréke, melyet 1200-1600 méterrel a tengerszint felett termelnek. A termelés során olyan „fazende”(ültetvény)-ről származó kávészemeket használnak, melyek művelése során nem alkalmaztak kártevők elleni vegyszereket.
Nagyon lényeges a Lamborghininél, hogy a kávészemeket kézzel szedik, szedés közben az ágak végén nőtt kávészemeket részesítik előnyben, majd természetes módon 20 napig szárítják. A Lamborghini kávépodja a szemeskávénál már megismert ezüstös, elegáns csomagolást viszi tövább, ezzel is elősegítve a márka azonalli beazonosítását. Szemeskávé tesztünkben már nagyon jól szerepelt, és kíváncsian vártuk, hogy mennyire tudja az ott megismert színvonalat hozni a podos változatával.

molinari deccafeinato pod tesztTermészetesen a Molinari kínálatából sem hiányozhat a koffeinmentes kávé, így adta magát, hogy az Oro után a Molinari Decaffeinato podot ízleljük meg, és mondjuk el a véleményünket. Ez azért is jó, mert az utóbbi időben több kifejezetten finom koffeinmentes podot sikerült tesztelnünk, megcáfolva ezzel azt a téves közhiedelmet, hogy egy koffeinmentes kávé meg sem közelítheti az "igazit". Reméljük eddigi tesztjeink ellentmondanak ennek a rossz beidegződésnek, és a Molinari koffeinmentes podja is továbbviszi ezt a vonalat. Csapjunk is nagyot podos gépeink főkapcsolójára, és lássuk, hogy mit is tud a Molinari Decaffeinato pod.

molinari oro podos kávétesztA Molinari is mint a legtöbb komoly kávéforgalmazó cég, elérhetővé tette szemes , és őrölt kávéválasztékát podos (vagyis adagonként csomagolt) változatban is, sőt a podos kínálat még szélesebb is mint a hagyományos. Ebből az igazán bő kínálatból most a Molinari Oro podot próbáltuk ki. Szemeskávé tesztünkben igen magas pontszámot kapott, és elnyerte tesztcsapatunk tetszését. Elárulom, hogy érdemes lesz elolvasni a podos tesztet is, mivel itt sem vallott szégyent. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk a részletes értékelést.

pascucci gold és easy espresso pod teszt1975-től a Pascucci Café már csak az eszpresszóval foglalkozik, az egyéb élelmiszerkereskedelem megszűnik, egyetlen cél van immár a minőségi kávé. Megszületett a hagyományos ízvilágú "miscela classic" mellett a "miscela bar mild", mely egyesíti az erőteljes és természetességben gazdag arabicat a mosott, lágyabb arabica kávéval és a "miscela golden", mely megújulást jelent az eszpresszó ízében. A Pascucci Gold pod a márka legmagasabb arabica arányú keveréke (95%A/5%R). Elegáns aranyszínű csomagolásban érkezett. Nézzük meg, hogy mit nyújt a Pascucci Gold pod!