KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

grand decaf podos kávé kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolt termékét így kíváncsian tettük próbára. Különösen erőteljes, testes íz, amely nem fosztja a valódi kávé élményétől. Lássuk hogyan szerepelt!

grand cafe marca oro podos kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolta termékét, így kíváncsian tettük próbára. Azt sikerült még kideríteni, hogy egy 75% arabika és 25% robuszta arányú keveréket tartalmaz a pod. Lássuk hogyan szerepelt!

Barbera Espresso Casa podos kávétesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készíti nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Az Espresso Casa POD minőségi kávékeverék, melynek kellemesen édes alapíze olyan más, erősebb jegyekkel keveredik, amelyek élénkebb ízt adnak az espresszónak. Egyesíti magában a gyengéd és az erősebb, zamatos ízvilágú kávék aromáját, amelyek a pörkölt íztől a csokoládéig terjednek. A kávé ezáltal lesz kiegyensúlyozott, teljes és telt ízű. Az értékes kávészemek illatos aromái különlegesen erős utóízt hagynak maguk után, a kávé habja pedig bőséges és sűrű. - tudtuk meg a forgalmazótól.

barbera deccafeinato koffeinmentes pod tesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készít nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Hét különböző, válogatott kávébabból áll. A tökéletes minőség elérése érdekében az egyes fajtákat külön pörkölik, s csak aztán keverik össze.  A koffeinmentes ,,Decaffeinated pod" értékes Arabica és Robusta kávé keveréke. A koffeint gyengéd eljárással vonják ki, hogy a kávé megőrizze összetéveszthetetlen ízét. Ennek a keveréknek kellemes, illatos aromája van tartós utóízzel, köszönhetően a hagyományos lassú, intenzív pörkölési módnak.  Nem túl erős, nagyon ízletes koffeinmentes kávé. - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy koffeinmentes podos kávétesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A koffeinmentes változat egyenként csomagolt kiszerelésben érkezett. Kíváncsian vártuk, hogy hogyan szerepel a sok kiváló koffeinmentes kávé között az illy podos terméke.