Amerikai kutatók vizsgálták, hogy a koffein különböző adagjai milyen hatással vannak a sportteljesítményre. A sportolók három csoportja közül az egyik 300 mg, a másik 600 mg koffeint kapott, míg a harmadik csoport koffeinmentes állapotban maradt.
„Megszületett” hazánk első, nemzetközi szintű vizsgáztatásra is jogosult baristája. A hazai vendéglátó-ipari szakmának így lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi minősítésű szakembereiket Magyarországon képeztethessék ki.
A kutatások szerint a kávéfogyasztás jelentősen csökkenti az alkohol okozta mérgezéseket a májban, és segít megelőzni a májzsugorodást. A felmérésben több mint 125 ezer fő vett részt, és az eredmények szerint egy csésze kávé elfogyasztása 20 százalékkal csökkentette az alkohol okozta májzsugorodás kialakulásának a kockázatát. Napi négy csésze kávé akár 80 százalékkal csökkentheti a betegség létrejöttének kockázatát.
Amit valószínűleg mindenki tud az ökológiai gazdálkodásban termesztett – elterjedten "bio"-nak nevezett – terményekről, hogy garantáltan vegyszermentes környezetből érkeznek a fogyasztóhoz. Ennél azért persze jóval többről van szó..
Az általánosan elfogadott táplálkozástani ajánlások szerint egy egészséges felnőtt ember számára a mérsékelt napi maximum koffein mennyiség 300 mg. Ez napi 3 csésze kávét jelent...