Kutatók egy nemzetközi csoportja azt állítja, hogy nem feltétlenül szükséges belekortyolni egy csésze kávéba, az álmosság érzetének elhessegetéséhez az is elég, ha beleszippantunk az illatába.
Hányféle lehet az espresso? Mi a különbség a ristretto és az espresso között? Milyen a jó kávé? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kívántak választ adni azon a bemutatón, melyet egy nálunk eddig ismeretlen olasz kávékészítő üzem képviselői tartottak.
SiD hívta fel a figyelmemet egy kínai kávéfőzőgép OEM gyártó weboldalára ( http://yz-jinmao.fuzing.com/ ). Az érdekesség ebben a dologban az, hogy finoman fogalmazva is kisérteties hasonlóság található a már forgalomban levő ismert gépek viszonylatában.
Magyarországon mind a kávé-, mind pedig a teafogyasztás nagy népszerûségnek örvend. A GfK Hungária ConsumerScan adatai egyértelmûen ezt tükrözik. A kávépiaci versengés nagy gyõztesei a 2in1 és 3in1 termékek, míg a teapiacon a koffeinmentes, fõként herba-, zöld- és gyümölcsteák hódítanak teret.
Milánó, Zürich és Párizs után Budapesten a Nespresso formatervezési verseny legjobbjai. Több európai nagyváros után októberben a Mûvészetek Palotája és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) támogatásával Budapestre érkezik a NESPRESSO CoffeeLuxury nemzetközi design verseny 22 döntõs modellje. A kiállítás érdekessége, hogy az ezerötszáz pályaműbõl kiválasztott és a világ legnevesebb formatervezõi által zsűrizett művek között 4 magyar alkotás is helyet kapott.