KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

tilos lesz a dohányzás a horvát kávézókbanPénteken a zágrábi törvényhozás is elfogadta a kormány szigorú dohányzás elleni törvényét. A jogszabály megtiltja a cigarettázást minden zárt közösségi helyen. Ez alól egyedül a pszichiátriai intézmények kivételek. A tervek szerint az éttermeknek, bároknak és kávézóknak, valamint a dohányiparnak fél évük lesz arra, hogy alkalmazkodjanak az előírásokhoz. A többi helyen pedig hamarosan életbe lép a tiltás. Amint a közlönyben is megjelenik a jogszabály, 8 napon belül hatályba is lép déli szomszédunknál.

mikor igyunk kávétA koffein élénkítő hatása jól érzékelhető a tipikusan alacsony éberségi szinttel jellemezhető helyzetek, illetve állapotok - pl. reggel, éjszakai munka, hideg, vagy alváshiány - esetén. Vannak olyan szituációk, amikor az éberség szintjének csökkenése rizikót jelent a biztonság szempontjából.

corso verona kávélikőr champion díjat nyertGyőri Likőrgyár Zrt. és a Tabán Trafik Zrt. közös fejlesztése eredményeként került a piacra ez év elején a Corso Verona kávélikőr, amely kimagasló minőségével tavasszal a Destillata 2008 versenyen Salzburgban champion díjat nyert. A versenyben közel 1600 italt neveztek gyártóik, amelyen belül csaknem 400-at a likőr kategóriában indítottak.