KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A hosszú tél után, mindannyian vágyunk a tavasz fényeire, az első virágok illatára, a barátokkal való találkozásokra a friss tavaszi időben. Elbeszélgetni egy különleges élményt nyújtó kávé mellett és megpróbálni a jó hírekre koncentrálni. Most mi is igyekszünk a pozitív oldalról megközelíteni a kávés világban történteket. Szerencsések vagyunk, mert a különböző kontinenseken a kávék szürete más-más időpontban történik. Ennek köszönhetően képesek vagyunk mindig friss szüretelésű kávékat a kínálatunkban tartani, és bízunk benne hogy ezzel kellemes pillanatokat tudunk szerezni nektek. Kóstoljátok meg újdonságainkat és utazzatok velünk a kávé világába!

A Sirha Budapest és a KávéBár Projekt szervezésében, valamint az Alpro partneri támogatásával zajlik március 22-én a SIRHA COFFEE CHALLENGE- Plant-based Universe by Alpro kávés verseny. A Sirha Budapest kiállításon szervezendő bajnokság célja felhívni a szakma figyelmét arra robbanásszerű trendre, hogy egyre többen választják a növényi italokat, amelyek nemcsak finomak, hanem kiszolgálják a tudatos kávéfogyasztók igényeit is.

Szeretnénk a borús februárt is feldobni kiváló specialty kávéinkkal és egy különleges újdonsággal. A mostani különlegességünk Nicaraguából érkezett és 2. helyezést ért el a Cup Of Excellence megmérettetésben, nagyon magas, 90.75-es pontszámmal. Termelője az a Samuel Zavala, akit a szakmában úgy emlegetnek, mint az egyik leginnovatívabb fiatal farmer. Samuel 2021-ben felért eddigi pályafutása csúcsára, mert 2 tételével is holtversenyben 2. helyet ért el a COE megmérettetésein. Ezt a tételt elsőként hírlevél olvasóinak kínáljuk. Aki pedig tájékozódik a Cup Of Excellence licitáláson elnyert kávék árairól, azt is észre fogja venni, hogy mennyire barátságos áron kínáljuk ezt a különlegességet. Ezt most biztosan nem érdemes kihagynod!

Megszokhattátok, hogy nálunk csak szorosan a kávézáshoz kapcsolódó cikkeket olvashattok, de egy-egy ritka esetben azért szoktunk kivételt tenni. Ez az eset is ilyen, ráadásul, ha úgy nézzük, akkor akár a kávézáshoz is kapcsolódhat, mivel kávézaccot is beletehetjük. A környezet védelme, és a hulladékcsökkentés nekünk is szívügyünk, és fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körben gondolják így mások is. Ez az apropója annak, hogy bemutassuk a Sage által megalkotott FoddyCycler készüléket, ami egy otthoni elektromos komposztáló berendezés.

Kedves Kávérajongó! Ilyenkor év elején a Kapuczinerben is tele vagyunk új tervekkel. Már dolgozunk azon, hogy ebben az évben is több újdonsággal jelentkezzünk. Szeretnénk az idei évben is Cup of Excellence győztes kávékat elhozni nektek. Mivel ezek licites kávék ezért az utóbbi években a világban az árak nagyon elszaladtak. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy immár 5. éve kínálatunkban ismét bekerüljön egy-egy különlegesség.