KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

la pavoni europiccola dugattyús kávéfőzőValószínűleg nincs a világon sehol olyan igazi kávérajongó, akinek semmit nem mond ez a név: La Pavoni Europiccola, mely a világ legismertebb háztartási dugattyús karos kávégépe. Mivel ez a készülék történelmi jelentőséggel bír a háztartási presszófőzők piacán, ezért álljon itt egy gyors visszatekintés a gyártó cégről és magáról a típusról:
A La Pavoni cég 1905-ben alakult, alapítója Desiderio Pavoni. Pavoni úr arról híres, hogy Luigi Bezzera 1903-as szabadalma alapján a világon elsőként kezdte el gyártani az eszpresszókészítésre alkalmas kávégépeket. Ezek a kezdeti presszógépek még gőznyomással működtek. Az első dugattyús karos presszógépek csak 1946-ban jelentek meg a Gaggia márkanév alatt, majd 1961-ben érkeztek az első vízpumpával üzemelő, hőcserélős rendszerű gépek a Faema jóvoltából és ebben az évben debütált a La Pavoni Europiccola is: a kicsiny készülék kávéházi minőséget ígért a saját otthonunkban.

lavazza blue kávékapszulás rendszer bemutatóA kávékapszulás gépek bemutatása a Lavazza BLUE rendszerrel folytatódik. A Lavazza megoldása is műanyag kávékapszulákkal működik, akárcsak az előzőekben bemutatott Martello, viszont szélesebb kínálattal rendelkezik a rendszerhez elérhető kapszulák tekintetében, és többfajta géptípus közül is választhatunk pénztárcánknak megfelelően. Ráadásul a megvásárlás mellett, ha adott fogyasztást bevállalunk, akár ingyen is hozzájuthatunk a készülékhez, de ne szaladjunk ennyire előre.

martello kapszulás kávé és kávégépA Martello kapszulás rendszere 5 fajta kávé-, és 4 fajta teakapszulát kínál, amelyekből mindenki az ízlésének és napszaknak megfelelően választhat. A kapszulás rendszer előnye a másféle kávé-készítésekkel szemben, hogy mindig friss aromával, állandó minőségben fogyaszthatjuk a mindennapi "feketénket”, így a kávézás teljes élvezetét nyújtja a lehető legkevesebb fáradtsággal. Lehetőségünk nyílt tesztelni a Martelló kávékapszulás rendszerét, amit a Martello Magyarországtól kaptunk kipróbálásra.

rancilio silvia kávéfőzőMegkértek, hogy üssek össze egy felhasználói útmutatót a Rancilio Silvia eszpresszó kávéfőzőgépről. Bár jelenleg nincs a tulajdonomban, mégis úgy gondolom, hogy még mindig ez a legjobb gép 1000 dollár alatt. Azok, akiknek van, egyet fognak velem érteni. Azok, akik eladták a sajátjukat (bármilyen oknál fogva) és sajnos én is határozottan ebbe a csoportba tartozom, tanúsítani fogják a gép megbízhatóságát, hosszú élettartamát, és elátkozzák azt a pillanatot, amikor egy ilyen gépet, mint ez, hagytak kicsúszni a kezükből.

Olympia cremina karos kávéfőzőgépManapság karos kávégépnek azokat a készülékeket szokás nevezni, melyek szűrőtartókarral rendelkeznek: a szűrőkosárba pakoljuk az őrölt kávét, a kart elfordítva rögzítjük a gépen, majd gombnyomásra beindítunk egy vízpumpát, ami 9 bar nyomással préseli át a forró vizet a kávéőrleményen, így elkészítve a „krémes” eszpresszó kávét.