KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

lamborghini opera kapszulás kávégépRégebben a hírekben már beszámoltunk a Lamborghini saját kapszulás kávéfőzőjéről az Operáról. A forgalmazónak köszönhetően, már testközelből is ismeretséget köthettünk. A Lamborghini elsősorban irodákba, illetve otthonra szánja az Operát, azoknak, akik szeretik az egyedi és feltűnő megoldásokat. A citromsárga sportkocsikat idéző megjelenés szinte kiabál hogy „nézz meg” és igyál egy kávét.

nescafé dolce gusto kávéfőzőAmikor először megláttam a Nescafé Dolce Gusto-t, az első gondolatom az volt, hogy ez állati viccesen néz ki, olyan akár egy kiskacsa, ráadásul kávét főz, úgyhogy ezt ki kell próbálnom! Ami az ötletes formatervezésen kívül felkeltette még a figyelmemet, az a tény, hogy a készülék tejes italok előállítását ígéri kapszulából. Vajon tej íze van a kapszulás tejnek? Hamarosan kiderül!

bialetti brikkaMivel a magyar kávézási szokások még erősen őrzik a hagyományt, ezért a hazai háztartásokban is inkább a hosszúkávét főző alkalmatosságok vannak többségben. Ezek közül is a kotyogónak nevezett a legnépszerűbb talán. Viszont elég kevesen ismerik az újabb készülékeket, melyek egy része nem is a hagyományos dugattyús elvű kotyogós, hanem szelepes, és képes nem csak sima kávét, hanem egy menetben tejes haboskávét is főzni!

rocket_giotto_kévéfőzőTörténetünk a kilencvenes évek közepén kezdődik, amikor is a Friedrich Berenbruch és Ennio Berti által alapított Espresso Company Milano (ECM) fejlesztőmérnöke, Wolfgang Hauck és kollégája Hilmar Mollo egy vállalati vacsora alkalmával azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy terveznének egy kizárólag professzionális alkatrészekből álló, kompakt eszpresszó gépet háztartási és irodai felhasználásra.