Immár 5 év telt el a Rocket Giotto Premium Plus bemutatása óta, mely idő alatt a Rocket Espresso Milano nem restelkedett: új modellek bevezetése mellett a meglévő termékpalettát is folyamatosan fejlesztette. A Rocket Giotto jelenleg a V3-as modellváltozatnál tart, amit most közelebbről is megismerhetünk!
Régen vártam ennyire, hogy megérkezzen hozzám egy tesztkészülék (szerelem első látásra), így gyakorlatilag tűkön ülve figyeltem, hogy csöngessen végre a postás. Addig is elkezdtem némi információt begyűjteni a szépségről (drágaszágnak nem nevezném, mivel az előzetes információk szerint nagyjából 50 darab ezredest kell leszurkolni egy példányért), hogy amikor végre kézbe vehetem, már azonnal neki is tudjak kezdeni az ismerkedésnek. Ezer köszönet a Lucky Cap-nek, aki a tesztkészüléket biztosította. Ők addig sem tétlenkedtek, és a Sock’s Caffé-ban május 2.-án összehoztak egy nagysikerű workshopot több mint 50 résztvevővel, akik voltak olyan szerencsések, hogy élőben is kipróbálhatták a ROKit.
A La Marzocco név jól cseng a kávégépeket gyártó cégek sorában. Nem véletlenül. Az 1927-ben Firenzében egy testvérpár (Giuseppe és Bruno Bambi) alapította cég mindig élen járt az új technikai megoldások kitalálásában, bevezetésében. Ezek felsorolása egy kis mini cégtörténet is egyben:
A BWT asztali szűrőkancsót a többi gyártó szűrőkancsójától a szabadalmaztatott magnézium Mg2+ technológiája különbözteti meg. Nemcsak megszűri a vezetékes vizet, hanem értékes magnéziumot is ad a szűrt vízhez, amely kiemelheti a kávénk és teánk valódi zamatát. Kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmával igazi élvezetet nyújt.
A legtöbb kétkazános PID szenzoros kávégépben a kazánban lévő víz hőmérséklet mérése során detektált értéket átváltják egy, a főzőfejen kinyerhető forrázó víz hőmérséklet adatra, mely megjelenik a kijelzőn. Ez az információ félrevezető és pontatlan, mivel a kijelzett érték nem a valós forrázó víz hőmérsékletet mutatja, hanem azt, amit a gyártó a felhasználóval láttatni szeretne.