KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2022

OEM La Marzocco filterAz Expolygon Kft. jóvoltából lehetőségem adódott, hogy kipróbáljak pár egycsészés szűrőt. Én régóta egy után gyártott (OEM) La Marzocco szűrőt használok nagy megelégedéssel, melyhez a tökéletes eredmény érdekében szükség van egy szűrőmagasítóra és egy 41mm-es tömörítőre, hogy csupán a középső részére lehessen tömöríteni a kávét.

podstar karbantartás és tisztításAz alábbiakban egy PODSTAR készülék egyszerű tisztítását szeretném bemutatni. A gépet használtan vásároltam. A postai doboz kibontása után nagy kíváncsisággal állítottam üzembe a készüléket. Feltöltés vízzel, melegítés, majd POD nélküli csapolás. Az eredmény lehangoló volt. Opálos, kellemetlen ízű víz folyt ki a gépből, majd amikor a víz leülepedett a csésze aljára fekete apró ”részecskék” ültek ki. Alaposabb vizsgálat során jöttem rá, hogy a POD feletti felső szűrő is dugult lehet, mivel a szűrő kb. 150 db lyuka helyett kb. 10-ből spriccelt erősen a víz.

Iberital Challenge kávédaráló halkításHazánkban a háztartásokban viszonylag széles körben használatosak az Iberital őrlők különféle változatai. A helyi Frei Café négy esztendeje több példányt is folyamatosan használ a különféle kávékhoz üzemszerűen, bármiféle hiba nélkül. Vagyis a konstrukció bevált, jó ár-érték arányú, magas használati értékű eszköz az otthoni igényes kávékészítéshez.

iberital challenge kávédarálóAz Iberital Challenge talán a legtöbbet választott, belépőszintű eszpresszó képes daráló. A kedvező ára mellett kompromisszumként meg kellett barátkozni a fokozatmentes, de kijelző nélküli örlés-finomság beállítással. Aki egy időszak alatt több féle kávét is fogyaszt, vagy lépést szeretne tartani a kávéöregedéssel, az folyamatos finomhangolást kell végezzen a darálón. Kijelzés nélkül ez csak komoly rutinnal megy, de kezdőknek hasznos segítség lehet egy kijelző, hogy tudjuk, hogy éppen hol is tartunk a tekergetésben.

1. oldal / 2