- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Pacificaffe Costa Rica Hacienda Sonora kávékóstoló
A kávé a 18. század utolsó évtizedében érkezett Costa Ricába. Az évek elteltével, a kávé egészen a Costa Rica-i Central Valley felvidékéig terjeszkedett. A kávé elterjedése és kereskedelme nagyban befolyásolta az ország kulturális, illetve társadalmi és gazdasági tájait. A számtalan kávécserje fajta, a gazdag talaj, a magas talajszint, és az egyedülállóan fejlődő régió teszi a kávé profilját népszerűvé és keresetté. Ezen tényezők összjátéka tette lehetővé, hogy az országnak méltó hírneve legyen, és úgy ismerjék, mint közép-Amerika egyik legjobb kávé termelője. 1350 méter talajszint felett termesztik, mely ideális magasság az ínyenc kávéhoz. Olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, mint citrusos savak, és gyümölcsök illetve a csokoládé bársonyos jegyeinek kombinációja - tudtuk meg a forgalmazótól.