- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Cracker Jack Honduras kávékóstoló
La Torera egy kis falu a hondurasi Copan La Union területén, a terület tengerszint feletti magassága 1500 és 1600 méter között mozog, és a fő termesztett fajtavariánsok a catuai, parainema, IHCAFE 90 és lempira. A terület ideális éghajlattal rendelkezik a kávétermesztéshez, a hegyek között fekszik. A hűvösebb éjszakai hőmérséklet meghosszabbítja a kávécseresznye érését, és a talaj tápanyagokban pedig rendkívül gazdag. Ez a tétel különböző kistermelőktől származó kávékból állt össze, akiknek körülbelül 3-5 hektárnyi földjük van. A kávét a termelők és családjaik maguk szedték, és egy központi mosóállomáson dolgozták fel, mielőtt a szárítás megemelt ágyakon történt volna. Ezen termelők még nem állítottak elő mikrolotokat ezelőtt, ezzel a keverékkel szeretnék ösztönözni őket a szüret és a feldolgozási módszerek minőségének még magasabb szintre való fejlesztésére. - tudtuk meg a forgalmazótól.