- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Covim Rubino - megkóstoltuk a Covim 100% arabika kávéját
A genovai COVIM évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi kávépiacon. Az üzem világszerte egyedi összetételű, kiváló minőségű kávéfajtákat kínál. A különleges, kíméletes - forró levegővel történő - pörkölés során a kávészemek nem pörkölődnek túl, és ezáltal fogyasztáskor nem lép fel kellemetlen savas utóhatás. A pörkölési eljárás és az összetétel garantálja a sajátos, markáns Covim-ízvilágot, valódi „olasz” gasztronómiai élményt nyújtva az ínyenc fogyasztók számára. A Covim Rubino 100% arabika, és a cég választéka közül a legenyhébb pörkölésű kávé - tudtuk meg a tulajdonostól.


Az Eurocaf 1959-ben Torinóban született családi vállalkozás, minőségi nyers kávé importálásával és pörkölésével szerzett magának nevet az olasz piacon. A cég mindig a tradicionális eljárásokat követte a kávé készítésénél, tiszteletben tartva az eredeti olasz "ESPRESSO"-t. Az évek során a minőség folyamatos javítására helyezte a hangsúlyt, maximális figyelmet fordítva a termelési ciklus minden egyes lépésére. A különféle blendek kialakításához hagyományos pörkölési módot alkalmaznak: az arabika és robuszta kávészemeket külön pörkölik, biztosítva ezzel a szemek egyenletes pörkölési szintjét. A csomagolás pedig triplex fóliával történik a kávé minőségének minél hosszabb ideig tartó megőrzésének érdekében.Magyarországon 2005 óta van jelen: kávé és kávékülönlegességek nagykereskedelmével, professzionális és automata, új és használt kávégépek eladásával és bérbeadásával, kiváló szakemberek által végzett rendszeres karbantartással és országos kávégép szervizzel - tudtuk meg a tulajdonostól. 