- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Universal Caffé Espresso - nem csak eszpresszónak
Az Unversalcaffe-t Raffaele Camiscia alapította 1963-ban. A családi vállakozásnak induló cég mára már nemzetközivé nőtte ki magát, ahol a családi értékek még mindig fontosak. Az Universal cég jelenleg több országból szerzi be az alapanyagokat, és a világ több országába exportálja kiváló minőségű termékeit. Az ISO minősítéssel is rendelkező cég 2001-ben modernizált telephelye minden igényt kielégít a tökéletes működéshez. A magas színvonalú képzés illetve a modern technológiával pörkölt kávék folyamatosan magas minősége az elsődleges cél. Partnereire különösen nagy figyelmet fordít, saját tréning központjában készíti fel őket a tökéletes kávékészítésre. Kávéik minden emberhez szólnak. A magas és folyamatos minőség megtartása elengedhetetlen érték a cég számára, a pörkölt kávék állandó ellenőrzése fontos a
mindennapokban. Mindenki fontos és mindenki megtalálja a maga kávéját ízben és árban egyaránt! A többféle kiváló minőségű kávé megkapta a FAIR TRADE jelzést, amely tudatja az emberekkel annak a sok embernek a munkáját, ami egy csésze kávéban megjelenik. Az Universal Caffé Espresso 70% arabika és 30% robuszta keverékéből álló blend - tudtuk meg a forgalmazótól.



A Pasco Kft 1998-as alakulása óta kávépörköléssel foglalkozik. A kezdetektől fogva termékeit kizárólag a vendéglátás részére szállítja. Az elmúlt több mint tíz év során a kávépörkölés és értékesítés mellett egyéb a vendéglátáshoz kapcsolódó termékek forgalmazásával és szolgáltatások nyújtásával bővítette tevékenységi körét. Ma a kávé előállítása és forgalmazása mellett forró csokoládé, tea, cukor; tejszín, italporok, ipari kávéfőzőgépek és darálók forgalmazásával foglalkozik és ezen gépek szervizelését vállalja. Termékeit és szolgáltatásait saját üzletkötői hálózatán keresztül Magyarország egész területén biztosítja. A tesztre átadott kávé egy olyan keveréket takar, amelyet igyekeztem az elmúlt évek pörköléssel és kávékészítéssel szerzett tapasztalatait felhasználva kialakítani. A nyerskávé kiválasztásától a pörkölésen keresztül az elkészítés részleteire is nagy figyelmet fektettem. A megfelelő harmónia elérése volt a cél a kiválasztott kávéfajták és pörkölési módjuk megválasztásánál. A testesség, keserűség, édesség és enyhe savas utóíz összhangja volt számomra a kítűzött cél - tudtuk meg a forgalmazótól.