KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Egy rövid történettel kell kezdenem. 2017-től működünk együtt Bányai Lászlóval és termelünk közösen speciality kategóriájú kávét a Costa Rica-i Lourdesben. A 2019-es szüretre indulásom előtt egy kedves ügyfelünk, Kovács Dóra a KUGLÓF Café-Bakery-Kitchen tulajdonosa kérte, hogy beszéljünk a kávé kínálatáról. Dóri azt mondta, hogy Bányai kávét akar készíteni, de az Ő ügyfelei nem szeretik az újhullámos, számára túlzottan gyümölcsös kávét, ezért készítsek neki egy sötétebb profilt. Mondtam Dórinak, hogy az Olasz stílushoz nem értek és nem is szeretnék ebben az irányban erőlködni, de megkísérlek, valami köztes profilt kikísérletezni. Túlzás nélkül állítom, hogy közel 2 hónap ment rá és sok-sok batch, mire az egyik számomra is nagy meglepetés lett. Szóval a Csokis Kuglóf létrejötte elsősorban Dórinak köszönhető. Az eredmény egy több, mint barátságos híd a két világ közt. Megjelentek a sötétebb pörkölésre jellemző markáns étcsokoládés ízek, azonban mentes maradt minden égett, kátrányos kellemetlenségtől. Megmaradt egy izgalmas, kifejezetten édes gyümölcsösség, ami engem leginkább édes aszalt szilvára emlékeztet. Plusz ajándék a történetben, hogy a kávé képes lefedni a fogyasztók jelentős részének igényeit, hisz magában, nagyon kevés cukorral és tejjel is tökéletesen működik. Szerintem egy elképesztően izgalmas béke kávé lett a két világ között. Variánsok: Caturra, Catuai Feldolgozás: Yellow Honey Ültetvény tengerszint feletti magassága: 1.450 méter Szüret ideje: január-március Az alapanyag magas minősége miatt az árat kénytelenek voltunk a speciality árkategóriában tartani, így 2020 februárjától 3.555 Ft. / 250 g, vagy 14.225 Ft. / kg. áron szerezhető be - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Cégünk a Pannon Kávé Kft. a 2004. évi megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai kávégépes szolgáltató szektornak. A vállalkozásunk magyar tulajdonosai által meghatározott, széles szolgáltatási körben, az ország egész területén végezzük tevékenységünket, kiszolgálva több ezer elégedett partnerünket. Elkötelezettek vagyunk a hazai kávékultúra színvonalának az emelésében, ennek jegyében tevékenységünket szigorú minőségbiztosítási rendszer alapján végezzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a munkatársaink folyamatos képzésére is. A katalóniai Gironában, tradicionális családi manufaktúraként működő Cafés Cornella, amely jövőre ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, most egy egészen különleges minőségű kávékeveréket mutat be a Barista Pro-val, mindazoknak, akik értékelik a kávé tökéletes harmóniáját. A többször is világ legjobb éttermének választott gironai El Cellar de Can Roca is a Cornella Barista Pro 96 kávét kínálja vendégeinek -tudtuk meg a forgalmazótól.

Magas minőségű specialty kávéinkat nagy odafigyeléssel választjuk ki az aktuálisan elérhető, legfrissebb szüretekből. Majd a pörkölési profilokat az adott kávé karakterisztikája és a négy ízkategóriánk figyelembe vétele mellett alakítjuk ki. Hiszünk a tökéletesség eszményében, miközben tudjuk, hogy elérni sosem fogjuk. Ez a felfogás ösztönöz minket a folyamatos tanulásra és fejlődésre, hogy a lehető legjobb kávé élményt nyújtsuk vásárlóinknak. Kávéinkat 4 csoportba soroljuk: Klasszikus Ez egy igazán kiváló belépő a specialty kávék világába. Testes, krémes eszpresszó, lágy savassággal és hosszan tartó, csokoládés utóízzel. Elegáns Ebben a kategóriában kiegyensúlyozott, bársonyos kortyérzetet nyújtó kávékat szeretnénk bemutatni. A csészében kellemes savakkal, selymes testtel és mély, édes utóízzel találkozhatunk. Felfedező Kiváló komplexitású, gyümölcsösen édes kávék. Célunk, hogy időről időre néhány kevésbé ismert termőterületet is bemutassunk ebben a kategóriában. Extravagáns Összetett, izgalmas kávék, sok gyümölcsösséggel és vibráló savakkal. Mikro ültetvények tételei, melyekből szépen kivehető a termőterület és a feldolgozás adta karakter -tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Caffé Cartapani kávépörkölő egy tradicionális családi vállalkozás. Az 1951 óta működő cég a kezdetektől fogva a minőséget tartja kulcsfontosságú céljának és alapelvének. Különös figyelmet fordít a kiváló nyersanyag beszerzése és a legmodernebb technológia általi feldolgozására. A Cartapani márkanév biztosítja számunkra a színvonalas kávézás lehetőségét és élményét. Ennek a magas színvonalú kávéfeldolgozásnak az egyik ékes bizonyítéka a Cartapani cég egyik kitűnő terméke a Cinquestelle. A kávé neve is találó, mert jól jellemzi az „öt csillag” név a várható íz élményt a fogyasztójának. A Kávégourmet webáruház 2015 óta partnere a Cartapani cégnek, és azóta forgalmazza a Cinquestelle kávét és még sok más blendet, vásárlóink megelégedettségére -tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Bristot-nál a keverés és a pörkölés művészete egyike a feldolgozás legfontosabb, kifinomult szakaszainak. Miután a kávészemeket átlagosan 15 perc hevítésnek teszik ki, hirtelen lehűtik, hogy előcsalogassák és megőrizzék a legfinomabb aromák jellegzetes karakterét. Végül a kávét pihenni hagyják legalább egy héten át egy módosított légkörű silóban annak érdekében, hogy fokozzák és tovább finomítsák a keverék ízvilágának jellegzetességeit, mielőtt aromamegőrző zacskóba csomagolják. Az Alta Mogiana Brazília egyik tradicionális kávétermesztési régiója, amely világszerte ismert a kiváló minőségű kávé előállításáról. Ez a kávé egyedülálló édességgel bír, tökéletesen kiegyensúlyozott testességgel és savassággal -tudtuk meg a forgalmazótól.