- Kávékorzó Tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Cracker Jack Ethiopia - Mansa Experimental kávékóstoló
A Mansa Experimental nevét arról a dél-etiópiai körzetről kapta, ahol a kávét termesztik. A tétel 65-85 termelő kávéjából áll össze, akiknek a jellemzően 3-5 hektáros farmjai 1900-2200 méteres tengerszint feletti magasságban, agyagos talajon helyezkednek el. A kávét félárnyékban termesztik más növényekkel, például enset (hamis banán), kukorica és borsó mellett. Az állomásra történő beszállítás után csak az érett vörös cseresznyét választják ki feldolgozásra. Abiyot Boru, az állomás tulajdonosa szigorú minőségi és környezetvédelmi politikát követ – például a folyamat melléktermékeit trágyaként használja fel, és ezt visszaosztja a gazdáknak, valamint gondoskodik az egyéb maradékanyagok megfelelő ártalmatlanításáról. A tulajdonosként eltöltött két év alatt felügyelte a szárítóágyak és a raktári szolgáltatás bővítését, valamint olyan szociális munkálatokba kezdett, mint az útépítés és a termesztők számára a betakarítás előtt nyújtott hitel szolgáltatás. A tervek között szerepel az itteni műveletek javítása és bővítése, valamint különböző feldolgozási technikák kikísérletezése és alkalmazása - tudtuk meg a forgalmazótól.