- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
il Moretto Superbar kávékóstolás
Az il Moretto kávé 1947-ben született, amikor Italo Perasso, egy olasz ex-pilóta aki szenvedélyesen szerette a kávét, úgy határozott, hogy társ lesz egy kávépörkölő üzemben. A következő évben megszületett az "il Moretto" márkanevű pörkölt kávé. Pár év múlva jól ismert cég volt. Genova számos kávézójában ezt a jó minőségű kávékeveréket árulták. A több éves tapasztalatnak és áldozatos munkának eredményeképp a siker sem maradt el. Köszönhető ez az állandó minőségnek, kiváló íznek és aromának. Az "il Moretto" kávé megjelenésében is tökéletes, olyan krémes, hogy a cukor még jó ideig a tetején fekszik. Mindez nem jöhetett volna létre a kávé szenvedélyes szeretete nélkül, csak így lehetett megalkotni egy tökéletes keveréket azok számára, akik értékelik a legjobb dolgokat az életben. Az il Moretto Superbar egy 50%-50% arányú keverék, melyet kifejezetten karos gépekhez ajánl a forgalmazó. Elmondta, hogy Genovában havi 8000 kg fogyasztanak ebböl a kávéból, ami magáért beszél. Alig vártuk, hogy vallatóra fogjuk az il Moretto keverékét.


A Mocca Negra Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég, mely 1991 óta meghatározó szereplője a magyarországi kávépiacnak, és kizárólagos forgalmazója a mindenütt és minden kategóriában megtalálható, megújult portfoliójú, a Multifood Kft. által gyártott Bravos termékeknek. A kiskereskedelmi tevékenység mellé 1997-ben belépett a vendéglátásra specializálódott HoReCa üzletág, teljes körű szolgáltatási csomagot ajánlva a partnerei számára. Termékeink jelentős része a hiper- és szupermarket láncokban és a tradicionális magyar kereskedelmi egységekben bárhol az országban megvásárolható, de versenyképesen megállják helyüket a környező országok piacán is. A kínálatból a Bravos Gastro 100% Arabicát teszteltük.
Az illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra. A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt és gondosan tisztított zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más okból nem tökéletes szemeket. A válogatást követően a kávét pörkölik, majd levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően a kémiailag rendkívül instabil aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem a felhasználáskor megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A sötétebb pörkölésű kávé fekete jelzésű csomagolást kapott. Nézzük mennyivel hoz másabb ízvilágot ez a blend.