KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés
teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Black Pearl blendünkben száraz feldolgozású etióp kávé robbantja a gyümölcsbombát, az egyensúlyt pedig nedves feldolgozású kolumbiai teremti meg. Élénk, karakteres, izgalmas kombináció. Az elkészítés módjától függően eperdzsem, őszibarack, tejcsoki ízjegyek jellemzik.

 Az AVX Café pörkölő üzeme 2017-ben kezdte meg a működését. A pörkölés technikai hátterét egy Giesen W15A típusú pörkölő nyújtja. Választékunkban megtalálhatóak egyaránt a kedvező árfekvésű kávék mellett a specialty minősítésű babokon át, a rendkívül nehezen elérhető tételek is. Melyeket igyekszünk megosztani a nagyközönséggel. Mint minden szegmensben, itt is prioritás a folyamatos tanulás, fejlesztés, hiszen csak így lehet kedvező áron, kiváló minőséget nyújtani. Pörkölési stílust tekintve nem tesszük le a voksunk el egyik irány mellett sem. Így a szortiment részét képezi a világos pörkölésű kávéktól kezdve, a közepesen át, néhány sötétebbre pörkölt tétel is. AVX Chocolate and Orange blend (100 % arabica blend). A keverék megalkotásakor a cél az volt, hogy a nevéhez hű ízvilágot sikerüljön alkotni, mindenféle mesterséges ízesítők és aromák nélkül. A blend csak arabica kávékból tevődik össze. Egyik felét az Ethiopia Yirgacheffe Koke adja. Amely egy őshonos etióp (Heirloom) variánsokból álló, mosott eljárással feldolgozott tétel. Ez adja a keverék gyümölcsösségét (és narancsos ízvilágát), amely már-már névjegyévé vált a területről érkező kávéknak. Ezt egészíti ki a Guatemala SHB EP Huehuetenango. Ezen régió mikroklímája ideális viszonyokat biztosít a kávétermesztéshez. Ez egy szintén mosott eljárással feldolgozott kávé étcsokoládés és citrusos aromákkal, szirupos testességgel. Az összetevőket tekintve Typica, Bourbon, Caturra és Catuaí variánsokból áll. A keverék alkotóelemeinek közös tulajdonsága még, hogy a betakarítás során kézzel szüretelik őket. Pörkölését tekintve közepes. Eszpresszónak elkészítve ajánljuk, 1 : 1,5 - 2 kivonatolási aránnyal, 25-35 másodperces lefolyási idővel. Érdemes a kávét a pörköléstől számított legalább 14. napig pihentetni - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Az AVX Café pörkölő üzeme 2017-ben kezdte meg a működését. A pörkölés technikai hátterét egy Giesen W15A típusú pörkölő nyújtja. Választékunkban megtalálhatóak egyaránt a kedvező árfekvésű kávék mellett a specialty minősítésű babokon át, a rendkívül nehezen elérhető tételek is. Melyeket igyekszünk megosztani a nagyközönséggel. Mint minden szegmensben, itt is prioritás a folyamatos tanulás, fejlesztés, hiszen csak így lehet kedvező áron, kiváló minőséget nyújtani. Pörkölési stílust tekintve nem tesszük le a voksunk el egyik irány mellett sem. Így a szortiment részét képezi a világos pörkölésű kávéktól kezdve, a közepesen át, néhány sötétebbre pörkölt tétel is. Az Ethiopia Yirgacheffe Aricha kávénk, Etiópia Yirgacheffe régiójából származik (1950 - 2100 méteres tengerszint feletti magasságból), melyet a Kebel Aricha feldolgozó állomáson dolgoznak fel. A tétel nem egy nagy farmról érkezik, hanem a régióban élő 650-750 kistermelő kemény munkáját tükrözi. Ugyan ilyen diverzitás jellemző a kávét alkotó ősi etióp (Heirloom) variánsokra. A szemeket mosott eljárással dolgozzák fel, majd emelt afrikai ágyakon szárítják. Pörkölését tekintve abszolút a világos stílust képviseli. Profilozása során törekedtünk arra, hogy a cupping során egyáltalán ne jelenjenek meg a "pörkölt" ízjegyek, ellenben az ananász, sárgabarack, bergamot és citrusok domináljanak. Közepesen testes kávé, kellemes utóízzel. Eszpresszónak elkészítve ajánljuk, 1 : 2 - 2,5 kivonatolási aránnyal. A kávé a legszebb formáját a pörköléstől számított egy hónapon belül mutatja. Azonban érdemes legalább 7 napot várni a kóstolásával a pörköléstől számítva - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Észak-Olaszországban, Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségük hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes olasz kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiát alkalmazza. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes színvonalat. A PELLINI TOP 100% arabica: különleges kávé 100% arabica kávészemekből, amelyeket közvetlenül a származási helyükön szelektáltak. A Pellini a legjobb öt termőterületének (Brazília, Guatemala, Nicaragua, Haiti, Kenya) választékát gyűjtötte össze ebbe az exkluzív válogatásba. A kíméletes észak-olasz pörkölésnek köszönhetően harmonikus íze mellé alacsony koffeintartalom párosul (1,3%). A kakaós, csokoládés íz világa az arabika fajtára jellemző lágy, gyümölcsös, citrusos aromával teljesedik ki, mely cukor nélkül is kiválóan élvezhető. Espressonak és ristrettonak épp úgy tökéletes, mint cappuccinohoz és más tejes italokhoz - tudtuk meg a forgalmazótól.