KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávékoncentrátumból készített kávéKávéval kapcsolatos kutakodásaim során egy eddig számomra ismeretlen kávékészítési eljárásba botlottam. Eddig elég sok elkészítési módot kipróbáltam már, és használok is alkalomadtán. Természetesen a fő csapás az eszpresszó, de néha kifejezetten jó egy kis frenchpress, vagy törökös kávékészítés, mivel teljesen mást hoz ki ugyanabból a kávéból, de a „cold brewed coffee” eljárásról sosem hallottam. Egyszerű fordításban hidegen főzött kávé lenne a fordítás, ami ugye képtelenség, mivel főzni 100 celsius fok fölött lehetséges. Sok szakmabeli ugrik így is a hagyományos „kávéfőzés” szóra is, mert a kávét nem főzzük, hanem készítjük- mondják.

fehér csokoládé és tejcsokoládéA csokoládé édes, barna, kellemesen olvad a szájban... A fehér csokoládé édes, vajszínű, kellemesen olvad a szájban... Tényleg csak a szín az egyetlen különbség a kétféle nyalánkság között? Nem minden arany, ami fénylik, és nem minden csoki csoki, amit annak gondolunk. Hogy is van ez?