KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávécseresznyékÚton útfélen lehet hallani a 3rd Wave-ről, kávézókban és online. De mit is jelent valójában? Miben más mint a Speciality? És mi van az 1., 2. és 4. hullámmal? 3rd Wave-t definiálni nem könnyű, akár egymásnak ellentmondó definíciót is hallhat az ember. Ezért Perfect Daily Grind riportere, a szektor szakértőit kérdezt meg mit is jelent ez nekik. Mi az ő perspektívájuk ebben a kérdésben.

KávészüretA legtöbb termény esetében a szüret időpontjának megválasztása rendkívül fontos. Szakértők sora vizsgálja, hogy mikor jön el az a pont, mikor a gyümölcs a legtöbb ízt adja, nem éretlen és nem is túlérett. A kávécseresznye esetében is pont így van. Az éppen tökéletesen érett cseresznyékből kikerülő kávébabból lesz a legnagyobb eséllyel jó kávé.

Kapucziner kézműves kávépörkölésA kávépörkölés a kávéipar legizgalmasabb része. Gondoljunk csak bele, hogy adott a zöld kávészem, aminek szinte semmi különös illata, csupán kellemetlen zöld íze van varázslatos módon egy hihetetlen aromás, komplex ízű pörkölt kávészemmé alakul. A frissen pörkölt kávé illata szinte mindenkit magával ragad és rabul ejt.

A világ legjobb kávéi  - Pápua-Új-Guinea PeaberryMelyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.