KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Idén február utolsó hétvégéjén került megrendezésre a tizennegyedik KávéBár bazár, melynek idén is a Millenáris B pavilonja adott otthont. A két napos esemény az ország legnagyobb kávé- és bárvilág rendezvényének tekinthető. A belépőjegy megvásárlása mellé korlátlan kóstolási lehetőség járt, amit több mint ötven kiállító standjánál tehettünk meg. A hazai Aeropress bajnokság mellett vezetett italkóstolásokon, mesterkurzusokon és limitált tasting table programokon is részt lehetett venni. A látogatók száma még pont optimális volt. A kiállítókkal, baristákkal nyugodtan lehetett beszélgetni és saját tapasztalatom alapján legtöbbjük nagyon barátságos volt.

Ismét eltelt egy év. A pandémia elmúltával a legtöbben azt hittük, hogy ennél rosszabb már nem lehet, de az élet nagy játékmester. Jött a háború, az elszabadult energia, és alapanyag árak adtak egy újabb gyomrost ennek a szegmensnek. De szerencsére vannak akik még állják a sarat, és nem adják fel. Számomra külön öröm, hogy találkozhattam személyesen a szakma legjobbjaival, akik azt gondolom, hogy méltán érdemelték ki a fogyasztók bizalmát, és jutottak be a végső döntőbe.

Idén is a Bestmixer Iskola adott helyszínt a díjátadónak, amiért szeretnék köszönetet mondani, illetve a sok támogatónak akik nélkül nem tudnánk évről-évre megrendezni ezt versenyt.

Kedves Olvasóink! Először is szeretnénk megköszönni, hogy ilyen sokan szavaztatok a kedvenceitekre. Mint minden évben, idén is szoros verseny volt. Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzet igencsak megnehezíti a kávés szektorban szereplők életét (na persze másokét is), így ezt lehetett érezni a kávézók, és baristák nevezéseinél is. Megtörtént a szavazatok kiértékelése. Megszületett a végeredmény, amit szándékosan összekevertünk, mivel a kategória győzteseit csak a helyszíni díjátadó ünnepályen szeretnénk megnevezni.