KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávépörkölő murnau probatA történet másfél évre nyúlik vissza : történt akkor, hogy a bajor régióban jártam és egy nagyon kedves, kávészerető / kávészakértő barátomnak néztem valami ajándékot. Rémlett, hogy a Crema magazinban a régióban csak a murnaui cég volt meggyőző számomra. …így murnaui látogatásom alkalmával a főutcai gasztró boltban nem is volt kérdés, hogy milyen kávét vegyek. A kávét érkezésem után átadtam a barátomnak, aki igen elismerően nyilatkozott az eszpresszó keverékről.  

doubleshot konténerMárcius közepén szerencsém volt 5 napot Csehországban tölteni, így Várady Tibor ( Printa kávézó ) ajánlására egy villámlátogatás keretében felkerestem a feltörekvő Doubleshot csapatot a Prága melletti Zeleneč v Čechách-i településen található pörkölő üzemben. Amit a Doubleshot-ról tudni kell az, hogy a komolyabb kávés szervezkedés náluk 2007-re datálható, ekkor kezdődtek meg komolyabban a barista és latte art versenyek, cuppingolások és egyáltalán az igényes kávézási kultúra elterjesztése. A társaság három főből áll, a Doubleshot 2010 nyarán született meg a mostani formában. A cég hivatalos megnyitása előtt ketten (Kamila Sotonová, Yara Tuček) Panamában ültetvényen dolgoztak, a pörkölő mester (Jarda Hrstka) pedig az elismert 49th Parralel Roasters kanadai cégnél állt munkába, mint pörkölő mester, ahol 1 évig dolgozott.

il moretto kávépörkölő üzemKiss Tibor az "il Moretto Caffé" kávék hazai forgalmazója jóvoltából két tesztelőnknek lehetősége nyílt ellátogatni az anyacég savignonei kávépörkölő üzemébe, ahol betekintést nyerhettek az il Moretto kávék pörkölési folyamatába, illetve megkóstolhatták a frissen pörkölt kávé csodálatos aromáját. Ezúton is köszönjük Kiss Tibornak a lehetőséget.

3. oldal / 3