Két hete új helyen ihatjuk a város legfinomabb kávéját! Koffein ügyben tényleg nem viccelünk, úgyhogy legnagyobb örömünkre bukkantunk rá a Czuczor utcában nyílt Tamp & Pull Espresso Bar-ra. Hogy mitől olyan szerencsések a Corvinus-os egyetemisták, amiért a közelükben nyílt az üzlet? Attól, hogy minden, ami a kávéhoz kapcsolódik tökéletes minőségben kapható itt. Ráadásul körülbelül fele annyiért, mint a nemzetközi kávézóláncok bármelyikében.
Augusztusban nyílt valószínűleg Magyarország első olyan újhullámos eszpresszó bárja, amit az ott dolgozó profi baristák maguk, a két kezükkel építettek, a bontástól az utolsó szög beveréséig. Az említett baristák nevesítve Molnár Attila és Török Ádám az itthoni barista szakma ismert alakjai.
A nyári balatoni szezon kezdetén úgy érzem érdemes és indokolt foglalkozni kávézás tekintetében is a Hullám Hostellel függetlenül attól, hogy nem egy kávézóról van szó. Az északi parton a 71-es út mentén álló piciny szálló régóta a hátizsákos turisták kedvelt célpontja, érkeznek ide a világ minden tájáról évről-évre, de közkedvelt megállója iskolai kirándulásoknak is.
Ezúttal ismét Kecskemét főterére, a Rozmaring Bisztróval szimbiózisban élő Center Caféba látogattunk el. A belső szolidan elegáns, sötétebb napokon enyhén intim félhomályba burkolózó, hangulatos nagyfoteles sarokkal, a hangfalakból diszkréten halk, kellemes jazz szól. A pult tisztán high-tech hangulatáról a sok fémburkolatú daráló és a kétfejes Faema kávégép gondoskodik. Amikor alkalmas rá az idő, érdemes a teraszon helyet foglalni, árnyas kilátás nyílik a város főterére.
A közelmúltban teljes arculatváltáson átesett szekszárdi kávézóban igen jól sikerült megvalósítani az elképzelést, miszerint a megszokott miliővel teljesen szakító, azzal homlokegyenest ellenkező design jellemezze azt. Mint a tulajdonostól, Tóth Sándortól megtudtam, két fontos dolog hívta életre a változtatást. Az egyik, hogy a megnövelt alapterülettel több vendégnek adhasson helyet az üzlet, ill. mindezt kényelmesebb formában tegye.