Budán kedvenc helyünk a XI. ker. művész negyede, azaz a Bartók Béla út Gellért tér és Móricz Zsigmond körtér közötti szakasza, és az oda lekúszó kis mellékutcák. (Személyes érintettségünk is van, hiszen szeretett dédink is a közelben élt több, mint 70 évig.)
Mi történik akkor, ha két kávéfanatikus „home barista” találkozik egy barista képzésen? Lelkesedésük nyomán megnyílik a 7. kerületi Nagydiófa utcában a város egyik legjobb újhullámos kávézója. Ez történt Andrással és Gáborral, akik a Barista Hungary „növendékeiként” meglátták a másik szemében ugyanazt lelkesedést, amit maguk is éreztek a kávékészítés iránt.
Bár a számmisztikában is van egy kis jártasságunk („az 5-ös életútszámúak irtóznak a megszokottságtól”), de most inkább maradjunk a „szakterületünknél”, azaz további számmisztikai elemzések helyett jöjjön a kávé/kávézó elemzése.
Nem, nem zavarodtunk össze, blogunkon továbbra is kávéról, kávézókról (és persze néha másról, mint ez esetben is) írunk. De akkor hogy is került egymás mellé ez a 3 – elsőre ránézésre – nem kimondottan összetartozó kifejezés?
Tavasz a megújulás ideje. Mindenki várja már. A nappalok hosszabbodnak, az éjszakák rövidülnek. A tél utolsó borongós napjait éljük, de már virágzik az ibolya a szekszárdi lankákon.