KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Barbera Espresso Casa podos kávétesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készíti nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Az Espresso Casa POD minőségi kávékeverék, melynek kellemesen édes alapíze olyan más, erősebb jegyekkel keveredik, amelyek élénkebb ízt adnak az espresszónak. Egyesíti magában a gyengéd és az erősebb, zamatos ízvilágú kávék aromáját, amelyek a pörkölt íztől a csokoládéig terjednek. A kávé ezáltal lesz kiegyensúlyozott, teljes és telt ízű. Az értékes kávészemek illatos aromái különlegesen erős utóízt hagynak maguk után, a kávé habja pedig bőséges és sűrű. - tudtuk meg a forgalmazótól.

barbera deccafeinato koffeinmentes pod tesztA Szicíliából származó Barbera kávécsalád, gyártója egy 5 generációs családi vállalkozás, mely 1870-től készít nagy szenvedéllyel és hozzáértéssel kávét. A kávébabokat lassan és elkülönítve pörkölik, hogy az igazi olasz eszpresszó kiegyensúlyozott ízvilágát érjék el. Ezután - víz helyett - hirtelen száraz levegővel hűtik le. Ez az eljárás biztosítja, hogy az értékes kávébabok megőrizzék zamatukat. Hét különböző, válogatott kávébabból áll. A tökéletes minőség elérése érdekében az egyes fajtákat külön pörkölik, s csak aztán keverik össze.  A koffeinmentes ,,Decaffeinated pod" értékes Arabica és Robusta kávé keveréke. A koffeint gyengéd eljárással vonják ki, hogy a kávé megőrizze összetéveszthetetlen ízét. Ennek a keveréknek kellemes, illatos aromája van tartós utóízzel, köszönhetően a hagyományos lassú, intenzív pörkölési módnak.  Nem túl erős, nagyon ízletes koffeinmentes kávé. - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy koffeinmentes podos kávétesztAz illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás, és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A kávékeverék különböző földrajzi területekről  származó de kizárólag arabica kávéfajtákból kerül összeállításra.  A legjobb minőségű nyerskávék kiválasztása után a leszüretelt  és gondosan tisztított  zöldkávét nagyteljesítményű gépek válogatják át szemenként, kiszűrve az éretlen, vagy más  okból nem tökéletes szemeket.  A válogatást követően a kávét pörkölik, majd  levegő segítségével hűtik le, korlátozva ezzel a kávé nedvességtartalmát. A friss pörkölt kávét az illy cég saját szabadalma szerint  túlnyomáson, a levegő oxigénjének kizárásával csomagolják, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét. A túlnyomásos csomagolás lehetővé teszi, hogy a pörkölést követően  a kémiailag rendkívül instabil  aroma anyagok nem távoznak a felszabaduló gázokkal, mint más csomagolási technológiáknál, hanem  a felhasználáskor  megjelennek a csészében. Az illy összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A koffeinmentes változat egyenként csomagolt kiszerelésben érkezett. Kíváncsian vártuk, hogy hogyan szerepel a sok kiváló koffeinmentes kávé között az illy podos terméke.

molinari kenia arabica aa podos kávétesztA Molinari Gourmet sorozatának, mely termőhely szerinti kávékat kínál a különgességekre vágyóknak, utolsó tagja a Kenia Arabica AA. Sokan az itt termett kávékat tartják az egyik legjobbnak, mivel a kenyai kávéban minden együtt van, amit egy jó kávétól elvárhatunk: telt aromák, tökéletes egyensúly a savasság és testesség arányában, gyümölcsösség. Kenyában 1500-2100 méteres tengerszint feletti magasságon folyik a kávétermesztés, melyet évente kétszer szüretelnek. Többnyire kistermelők kezében találhatóak az ültetvények. A legjobb minőségi kategóriák a következőek: PB (peaberry), majd csökkenő sorrendben az AA PLus-Plus, AA Plus, AA, AB és így tovább.A legkeresettebb az AA minőségi besorolású kávé, melyből a Molinari podja is készült - ezt minden valamit magára adó kávékereskedőnek tartania kell. Az itt termett kávék illatosak, gyümölcsös, telt aromákkal rendelkeznek tökéletes harmóniával. Próbáljuk hát ki a világ egyik legkifinomultabbnak kikiáltott kávéját!

molinari java robusta wib podos kávétesztA Molinari Gourmet sorozatának, mely termőhely szerinti kávékat kínál a különgességekre vágyóknak, tagja a Java Robusta WIB. Az első Jáva szigetéről származó kávét 1712-ben Amszterdamban adták el.1877-ben azonban egy rozsdabetegség következtében az összes kávéültetvény kipusztult. Az újratelepítés ellenálló afrikai robuszta cserjékkel történt. Java ma is 90%-ban robuszta kávét termel, főleg kisméretű ültetvényeken. Az itt termett kávé finoman aromás, alacsony savtartalmú, bársonyos és kellően kiegyensúlyozott. Visszafogott ízvilágú, szirupos és csokoládéra emlékeztető, italok készíthetőek belőle, melyben némi fűszeresség is fellelhező. A manapság nagyon divatos 100% arabica keverékek mellet, kíváncsian vártuk, hogy egy jó minőségű, tisztán robuszta kávébabokból álló kávé milyen élményt kínál, és mennyire adja vissza a termőhelyre jellemző vonásokat.