KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Korábban a Kávékorzó Magazinban már teszteltünk a Cafés Cornellatól szemes kávét, most viszont megérkezett a Nespresso kompatibilis kávékapszula választéka. Bárhogy is nézzük a Nespresso megoldása annyira népszerű, és olyan sok gép van belőle forgalomban, hogy szinte egyeduralkodó lett. Köszönhető ez persze annak is, hogy lejárt a szabadalom és boldog-boldogtalan elkezdte hozzá gyártani az utángyártott kapszulákat, több-kevesebb sikerrel.

Pascucci Mild Nespresso kompatibilis kávékapszula bemutatóÖrök vita tárgyát képezi a kapszulás kávé, a minőségi kávéfogyasztók körében. Ettől függetlenül pedig erősen jelen van a kávéfogyasztók között és folyamatosan felmerülő kérdés, hogy milyen kávégépet vegyen az, aki nem szeretne komolyabb összeget beruházni, illetve nem akar sokat bíbelődni a kávékészítéssel. Ilyenkor merül fel a kapszulás kávéfőző, amely rettenetesen megosztja az embereket.

Miscela D’ Oro : Espresso Cremoso pod podos kávétesztAz Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. - tudtuk meg a forgalmazótól.