KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Miért különböztetnek meg ennyi kávéfajtát a világon?

Rengeteg kávéfajta létezik a világban, annyira nagy a sokszínűség, hogy bizonyos kávékat csak számoznak. Ez abból adódik, hogy a kávékat megpróbálják valamilyen tulajdonságuk alapján szelektálni és rengeteg hibrid létezik. Elsősorban a kártevőkkel szembeni védekezés a fő motivációs tényező az, hogy olyan fajtákat kísérletezzenek ki, amelyek adott kártevőkkel szemben (legyen az rovar, gombásodás vagy valamilyen bakteriális, virális fertőzés) nagyobb mértékben ellenállóak, mint más kávé fajták.

A Párizsban tonna számra keletkező kávézaccnak nagy hasznát veszik a városban termelő kertészek – jelen esetben a laskagomba termesztők. A zaccot fa- és kartonpapír aprítékkal keverve hosszúkás műanyagtasakokba töltik, ezt oltják be a gomba spórákkal. Majd sötét helyen felaggatják őket, és hagyják a spórákat kifejlődni.