KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon nyolcadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába szeptember 28-án, szombaton. Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és egy kis zaccművészet is a kávé mellett.

Az elmúlt hétvégén ismét finom kávéillat töltötte be a győri Sarló közt. A Kapuczinerben kávé cupping-ot rendeztek. Németh János kávés és felesége vendégszeretetükkel fogadták a kávéfarm tulajdonosait. Vajon, hogy sikerült a szüret El Salvadorban a Santa Cristina farmon? Különböző feldolgozású kávékat cuppingoltak. Betekintést kaphattak az érdeklődők a farm életébe. Kérdéseikre pedig minden választ megkaptak.

Manapság az emberek szívesen áldoznak többet az egészséges ételekre és italokra. Különösen a fiatalabb generáció nagyon fogékony erre. Szívesen fogyasztanak olyan friss, minőségi, szomjoltó italokat cukor hozzáadása nélkül, melyeknek alacsony a kalória tartalma. Ezeknek a kritériumoknak mind megfelel az Illy által is kifejlesztett Cold Brew.