KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2020

Puntin Caffe Isola D'oro szemeskávé teszt A PUNTIN CAFFE’ egy kézműves pörkölésű kávé, amit 1970 óta Monfalconeban (Trieszt mellett) készült. 2014-től Sergio Puntin folytatja tovább a családi hagyományt Mórahalmon. Az Isola D'oro egy kifinomult ízvilágú eszpresszó. Intenzív izű, bársonyos, testes és tartós izvilág jellemzi. Túlnyomorészt Brazil és közép- Amerika arabika kávébabok alkotják. Koffeintartalma alacsony - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci Decaffeinato szemeskávé teszt Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel. A válogatott robuszta kávé jellegzetes íze, a mosott arabica egyedivé teszik, akár egy eszpresszóról van szó, akár bármelyik kávé különlegességről, amelyben szintén kitűnő. A keverékben visszaköszön a 80-as, 90-es évek Pascucci kávéjának ízvilága; a klasszikus keveréket (Classic), lágyítja és édesíti a hozzáadott Amerikából származó mosott kávé. Az innen származó kávéfajták csökkentik a fás ízt és zamatot, valamint különleges ízt adnak a keveréknek. A csészében gyönyörű, sötét a színe, egybefüggő, vastag krém borítja, testessége érezhető a szájpadláson. A robuszta tartalom személyességet, tömör krémet ad és a finom indiai rumra valamint a melaszra emlékeztető jegyekkel gazdagítja. A koffeint a nyers kávéból természetes eljárás útján vonják ki oly módon, hogy a még nyers kávészemek nedvességtartalmát vízgőz vagy víz segítségével 30-40%-ra emelik, majd szuperkritikus szénsav hozzáadásával, természetes módon tudják így kivonni a koffeint a kávészemekből még a pörkölés előtt. Ezután a kávé pörkölése a koffeintartalmú kávék pörkölésével megegyező módon történik meg. Az így nyert koffeinmentes kávé tulajdonságai (íz, aroma, illat stb.) 100%-ban megegyeznek a koffeintartalmú kávééval, emellett élvezeti értéke is 100%-os, egyetlen különbség a koffein hiánya.

Bazzara Piacerepuro 100% Arabica szemeskávé teszt Pörkölő mestereink értékes tapasztalatának köszönhetően, a kávékeveréket rendkívül lassan, nagy odafigyeléssel pörkölik. Így a gondosan kiválogatott kizárólag arabika kávészemek – megfelelően pörkölve- átmennek mindazokon a kémiai változásokon, melyek során magukba zárják a legkitűnőbb aromákat. Ennek eredmènyeképpen az egyes kávészemek érzékszervi jegyei elkülönülnek egymástòl. Ugyanez a pörkölés ajándékozza meg a kávészemeket az összetéveszthetetlen barnás színnel, ami leginkább a ferences szerzetesek csuhájának színére emlékeztet.

Annak érdekében, hogy biztosítsuk a legmagasabb minőséget, a frissen pörkölt kávékeverékeinket a levegőn hagyjuk lehűlni. Ez az eljárés egy intenzívebb aromát kölcsönöz a kávénak, melyet hosszabb ideig meg is tart. Édes, lágy és testes kávé. Az intenzív, tiszta kakaó ízhez finoman társulnak az aszalt gyümölcs árnyalatai, melyek a mazsolaszőlőt, az aszalt szilvát és a füge lekvárt idézik fel. Az utóízben a friss mandula és dió jegyei érezhetőek. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bazzara Dodici Gran Cru 100% Arabica szemeskávé teszt A Dodici Gran Cru a kiváló Bazzara kávék között is a legjobb minőséget képviseli. A trieszti cég 1966 óta válogatja odaadással a legjobb kávészemeket, és állítja össze a kávékeverékeket, hogy az igazi olasz életérzésből adjanak egy kis kóstolót. Minden egyes csésze kávé egy igazi történet, mely 4 kontinens külölnbözõ ültetvényén kezdődik, majd egy hosszú utazással folytatódik, melynek végén a kávészemek elérkeznek Triesztbe, az eszpresszó fõvárosába.

A Dodici Gran Cru jelképezi mindazt, amit a Made in Italy jelent; kifinomult, de egyben hagyománytisztelő és mindazok számára tökéletes választás, akik értékelik a gourmet termékeket. Pörkölő mestereink értékes tapasztalatának köszönhetően, a kávékeveréket rendkívül lassan, nagy odafigyeléssel pörkölik. Így a gondosan kiválogatott kizárólag arabika kávészemek – megfelelően pörkölve- átmennek mindazokon a kémiai változásokon, melyek során magukba zárják a legkitűnőbb aromákat, hogy később a teljes ízviláguk egyesüljön a Dodici Gran Cruban, mely ìgy egy igazán teljes és könnyű krémű kávévá válik. Ugyanez a pörkölés ajándékozza meg a kávészemeket az összetéveszthetetlen
cappuccino színnel.

A bárok szakértőinek: a világ 12 legjobb “Arabika Kávé Gran Cru-ját” egyesítettük és pörköltük különleges odafigyeléssel és szakértelemmel. A Dodici Gran Cru: egyetlen csészében benne van minden amitől egy kávé igazán jó lesz. A virágos ízvilág harmónikusan olvad ki az enyhén likőrös ízekben. Egy egyedülállóan aromás esszencia, ahol a pörkölt mandula íz ötvöződik a karib rum illatával és a dohány kellemes jegyeivel. A fűszeres utóíz az étcsokoládéval bevont, kandírozott narancshéjra emlékeztet - tudtuk meg a forgalmazótól.

Covim Granbar szemeskávé teszt Cégünk a JóKalmár-Coffee Kft. az olasz COVIM kávépörkölő és kereskedelmi vállalat egyedüli magyarországi forgalmazója .Üzleti sikereinket többek között a kávé kiváló minőségének és a kimagasló ár/érték arányának köszönhetjük. A COVIM kiváló minőségű nyersanyagokból, gondos pörköléssel készülő prémium kávé, amely az elmúlt 40 évben méltán vált közkedveltté a kávéfogyasztók körében. Termékeink 6-8 hetente érkeznek közvetlenül a gyárból, szavatosság csomagolástól számított 2 év! A Covim Granbar, egy 15% arabika és 85% robuszta kávékból álló nagyszerű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.