KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Miscela D'oro Espresso Gran Gourmet kávéteszt Az Urbano család vállalkozása 1946-ban kezdte meg a működését Messina város központjában, ahol a cég alapítója Unberto, feleségével Emanuelával kezdte el a kávé pörkölését kis mennyiségben. Az alapvető irányelv az volt, hogy aprólékos válogatással a legjobb minőségű zöld kávét összeválogatva pörköljék, mindig a kornak megfelelő legmodernebb berendezések használatával. Ezáltal folyamatosan tudták növelni cégük eladási volumenét. A pörkölő üzem 2003-ban költözött a mai területére. 2006-ban a vállalat úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a róla kialakult képet, és Oliviero Toscani vezetésével újításokat vezettek be, hogy megértessék a cég filozófiáját, eleganciáját, egyszerűségét a világ minden táján. A Miscela d’Oro egy professzionális pörkölő, aki elkötelezetten harcol a magas minőségért, ezért nevezi a mai napig magát mérte ellenére is kézműves pörkölőnek, melyet szlogenjük is tükröz: Torrefattori dal 1946. A Miscelad'Oro Gran Gourmet 100% Prémium Arabica kávé édes aromával rendelkezik.Testes,vékony crema jellemzi és hosszantartó útóizzel rendelkezik. Közepesen savas, bársonyos aromájú. Kiváló alapanyaga tejes és espresszó technológiával készített italoknak. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Nicaragua El Mozonte kávéteszt A korábbi időszakban a Nicaraguai kávék a szakmában úgy voltak elkönyvelve, hogy blendek készítéséhez megfelelőek. Az utóbbi néhány évben jelentős minőségi előrelépés történt. Köszönhető ez a Cup of Excellence versenyeknek, az aukcióknak, ahol egyértelműen megmutatkozik, hogy a vevők magas árral honorálják a minőségi munkát. A Kapucziner kávé manufaktúra is elkötelezett a minőségi kávék bemutatásában. Nicaragua északi részén található Mozonte város Nuevo Segovia megyében, magas hegyvidéki területen fekszik. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex,édes és gyümölcsös ízvilággal jellemezhető. Az SHG jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő kiváló minőségű arabica kávék kapják. Úgy gondolom a tesztelt kávénk édességen kívül megmutatja, hogy a közép amerikai kávék is gyümölcsös ízjegyekkel is bírnak - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy Grani Deca koffeinmentes szemeskávé teszt Az Illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás és technológiai fejlesztés területén. Ha a kávét Ön sem elsősorban a koffein hanem az aromája miatt issza nem fogja észrevenni, hogy koffeinmentes illyt ivott! A híres 100% Arabica illy kávékeverék koffeinmenetes változata, koffeintartalma kevesebb mint 0,05 %. Ha kevés kávét fogyaszt ajánlott a kisebb kiszerelést vásárolni. Pörkölés után a kávét túlnyomáson, a levegő kizárásával, nitrogén hozzáadásával (Pressurization) csomagolják, mely az illy szabadalma, a világ legfejlettebb kávé csomagolása. Így őrzi meg a kávé felhasználásig pörköléskori aromáját és frissességét, melyet az illy 2 évig garantál - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci Decaffeinato szemeskávé teszt Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel. A válogatott robuszta kávé jellegzetes íze, a mosott arabica egyedivé teszik, akár egy eszpresszóról van szó, akár bármelyik kávé különlegességről, amelyben szintén kitűnő. A keverékben visszaköszön a 80-as, 90-es évek Pascucci kávéjának ízvilága; a klasszikus keveréket (Classic), lágyítja és édesíti a hozzáadott Amerikából származó mosott kávé. Az innen származó kávéfajták csökkentik a fás ízt és zamatot, valamint különleges ízt adnak a keveréknek. A csészében gyönyörű, sötét a színe, egybefüggő, vastag krém borítja, testessége érezhető a szájpadláson. A robuszta tartalom személyességet, tömör krémet ad és a finom indiai rumra valamint a melaszra emlékeztető jegyekkel gazdagítja. A koffeint a nyers kávéból természetes eljárás útján vonják ki oly módon, hogy a még nyers kávészemek nedvességtartalmát vízgőz vagy víz segítségével 30-40%-ra emelik, majd szuperkritikus szénsav hozzáadásával, természetes módon tudják így kivonni a koffeint a kávészemekből még a pörkölés előtt. Ezután a kávé pörkölése a koffeintartalmú kávék pörkölésével megegyező módon történik meg. Az így nyert koffeinmentes kávé tulajdonságai (íz, aroma, illat stb.) 100%-ban megegyeznek a koffeintartalmú kávééval, emellett élvezeti értéke is 100%-os, egyetlen különbség a koffein hiánya - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pellini Decaffeinato szemeskávé teszt "Pellini – Kifinomultan tökéletes"…A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiára törekszik. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse azzal, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. A Pellini Decaffeinato kávé egy kiváló minőségű, természetes eljárással előállított koffeinmentes 100% tiszta arabica kávékeverék. A kávészemekben található koffeintartalmat széndioxiddal dúsított víz segítségével távolítják el. Ez a természetes anyag biztosítja a kávé eredeti ízének és aromájának tökéletes megőrzését, így a koffeinre érzékeny inyenc kávéfogyasztóknak sem kell lemondaniuk a különleges kávék élvezetéről. Íze tiszta, lágy és kiegyensúlyozott, aromájában némi pirított magvas utóíz is felfedezhető. Koffeintartalom: kevesebb mint a 0,1% - tudtuk meg a forgalmazótól.