KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Monterosa Caffe Ethiopia Guji-1 szemeskávé teszt Egyedüli női pörkölőként 2010 -óta foglalkozom kávépörköléssel. A világ különböző termőterületeinek, legkiemelkedőbb minőségű kávébabjait forgalmazom, melyeket fajtánként egyedi pörköléssel készítek el. A kávés szakmában, Magyarországon elsőként büszkélkedhetek a világ egyik legismertebb, sokak által, az élelmiszervilág “Oscar -díjának” tartott, Great Taste Awards díjával. Prémium kategóriájú, 88 -as pontozású, 100% mosott arabika, Etióp Guji 1 -Organikus kávénk a Dimtu ültetvényről érkezett Getachew Zeleke-től, a Dimtu Tero farm alapítójától, aki a Guji zónában a minőség, a nyomon követhetőség és a fenntarthatóság vezetője kíván lenni. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Monterosa Caffe Kenya Ibutiti AA Speciality Microlot szemeskávé teszt Egyedüli női pörkölőként 2010 -óta foglalkozom kávépörköléssel. A világ különböző termőterületeinek, legkiemelkedőbb minőségű kávébabjait forgalmazom, melyeket fajtánként egyedi pörköléssel készítek el. A kávés szakmában, Magyarországon elsőként büszkélkedhetek a világ egyik legismertebb, sokak által, az élelmiszervilág “Oscar -díjának” tartott, Great Taste Awards díjával. A Kenyai 87-es pontozású kávékülönlegességünk, Mr William Murathe tulajdonostól az Ibutiti Estate farmról érkezett. Prémium minőségű, 2018 -as szüretből származó KENYA IBUTITI AA - Specialty Microlot KENYA IBUTITI AA - Crop:2018 - tudtuk meg a forgalmazótól.

Go Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt A GO márknév a Goriziana pörkölő tulajdona, 2011 óta gazdagítja a pörkölő kínálatát. A GO termékpalettába kerültek a többek között a Goriziana single origin kávéi, a biokávéjuk, Nespresso vagy Dolce Gusto kompatibilis kávékapszuláik, és a koffeinmentes kávéjuk is többek között. A minőségben nem lehet kétségünk, azt a Goriziana pörkölő ötven éves tapasztalata biztosítja. A GO márkát azoknak ajánljuk akik a tiszta arabica, vagy magas arabica tartalmú kávékat keresik, de még nem feltélenül nyitottak az újhullámos nagyon gyümölcsös ízekre. A GO Decaffeinato is jól illeszkedik ebbe a termékpalettába, koffeines kávékat meghazudtoló aromáival - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pascucci 100% Arabica szemeskávé teszt A pécsi Magda Kft. 2007 óta a Pascucci kávé kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az elmúlt években a minőségnek és a márkaépítésnek köszönhetően számos szakmai és fogyasztói díjat sikerült megszerezniük. A mai kávétrendeknek köszönhetően egyre inkább nyitnak a fogyasztók a gyümölcsösebb arabica kávék irányába, így a tesztünk főszereplője a Pascucci 100% arabica. A Pascucci 100% arabica blend 4 féle single origin kávéból álló keverék. A blend összeállítása során analizálták a rendelkezésre álló kávék aromáját, ízvilágát, s csak a különleges minőségűekből válogattak, amelyek a következők. Indiai természetes arabica: Kerala államban, a határnál, Mysoréval határos hegyvidéken terem ez az indiai kávé, amely szárított gyümölcs, édes mogyoró és makadámdió, valamint a csokoládé aromáját kölcsönzi a kávénak. A bogyók természetes feldolgozása adja a jellegzetes, karakteres, pirított magvas ízjegyeket. Mosott salvadori arabica: ez a kávé egy nagyon kicsi termőterületről származik, Salvador keleti részéről. A frissessége és gyümölcsössége a csésze tartalmát déligyümölcs, fehér virág és érésben lévő gyümölcs jelleggel gazdagítják. Columbiai light supremo: Magdalena partjának középső területeiről származik, és simogató lágysága, lágy ízvilága miatt light-nak definiálják. Bársonyossága és testessége erőteljes édes ízt kölcsönöz az elkészült eszpresszónak, háttérben érett gyümölcsös beütéssel. Costa Rica-i arabica: az Irazu vulkán lábánál található termőterületeken terem ez a rendkívül aromagazdag kávé. Friss és virágos, savtartalma magas, de nem tolakodóan, a kávét rendkívül markáns, nagyon érett gyümölcs ízzel gazdagítja - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Tanzania Joseph Kayenge kávékóstoló A Tanzania Joseph Kayenge Specialty egy igazi ritkaság a Kapucziner kínálatában. Arabica kávékülönlegesség, mely Joseph Kayenge gazda 2 hektáros farmján terem Dél-Tanzániai Mbeya megyében. A farm 1881 méterrel a tengerszint felett fekszik vulkanikus talajon. A 100% Bourbon N39-es Arabica kávécseresznyéket augusztus és november között szüretelik. A helyi kisgazdaságokban mindenütt, így ezen a farmon is kézzel szedik az érett cseresznyéket. Így csupán mindig az érett szemeket szedik le, többször visszatérve a szüreti időszakban A termést mosott eljárással dolgozzák fel, majd afrikai szárítóállványokon rendszeresen forgatják, és a napon szárítják 6-15 napig. Feldolgozás után a kisgazdaságok termését a helyi szövetség közös üzemébe szállítják, ahol tovább válogatják, hogy csak a legtökéletesebb szemek kerüljenek a zsákokba - tudtuk meg a forgalmazótól.